Upphandlare till Sandvikens kommun

Med ett samhällsviktigt och skattefinansierat uppdrag är det centralt att göra goda affärer för Sandvikens kommun.

Inköpsenheten är en av enheterna i ekonomi- och inköpskontoret, som i sin tur är ett av kommunstyrelseförvaltningens kontor, och vi söker nu en upphandlare som tillsammans med oss vill göra goda affärer för Sandvikens kommun och våra samarbetspartners Hofors kommun och Ockelbo kommun.

På inköpsenheten arbetar vi, 7 personer, med upphandlingar, strategiska inköpsfrågor, avtalsuppföljning, e-handel, support och rådgivning vid inköp mm. Vi genomför upphandlingar för Sandvikens kommunkoncern likväl som för Hofors kommuns och Ockelbo kommuns koncerner. Tillsammans har vi en mycket varierad upphandlingsportfölj som erbjuder stora möjligheter för våra medarbetare att bidra med och utveckla sina kunskaper och erfarenheter.

Hos oss har du möjlighet att få vara med och påverka och göra skillnad för våra medborgare och vårt samhälle. Du får ett spännande arbete och blir en viktig person i en vår organisation med mycket kunskap. Viktiga ledstjärnor för vårt arbete är delaktighet, förtroende och omtanke.

Vi deltar i NUI-mätning vilken genomförs av SKR och SBA och för 2022 utsågs vi glädjande nog till nr 2 i Sverige (av kommuner ingående i SBAs samarbete), men vi fortsätter hela tiden med vårt utvecklingsarbete.

Inköpsenheten har ett strategiskt uppdrag att samordna, effektivisera och styra kommunens inköps- och upphandlingsprocesser. Våra upphandlingar avser framför allt varor och tjänster, men även entreprenader. Vi ser till att avtal finns för kommunernas och bolagens behov, har ett bra och väl fungerande beställningssystem, underhåller avtalskataloger mm.

Du kommer till en nyrustad arbetsplats i Sandvikens Stadshus där vi i hög grad arbetar tillsammans för gemensam utveckling. Vi arbetar oftast individuellt, men vi stöttar varandra med våra olika kompetenser och erfarenheter. Vi som arbetar på inköpsenheten är positiva och prestigelösa och hjälper varandra för att vi tror att det är bästa sättet att nå goda resultat och samtidigt ha roligt på jobbet.

Du har möjlighet att distansarbeta efter överenskommelse och när arbetsuppgifterna så tillåter.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
– semesterväxling
– årsarbetstid
– friskvårdsbidrag
– hälsofrämjande aktiviteter
– extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
– personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Som upphandlare arbetar du med Lagen om Offentlig upphandling (LOU). Fokus ligger på att genomföra upphandlingar men vi arbetar även med hela inköpskedjan, från att genomföra förstudier till att efter genomförd upphandling lämna över avtalet till förvaltning. Vissa avtal förvaltas av inköpsenheten.

Du ska på ett självständigt sätt kunna planera, genomföra och följa upp upphandlingsarbetet. Du deltar aktivt i inköpsenhetens utveckling samt i utvecklingen av kommunens inköp och har stor möjlighet att påverka arbetet.

En viktig del i arbetet med att göra goda affärer och säkerställa effektiva inköp på Sandvikens kommun är att föra dialog med näringsliv och andra externa intressenter. Du genomför upphandlingar i samarbete med kommunernas förvaltningar och bolag. Att skapa och ha goda nätverk och samarbeten är en framgångsfaktor i arbetet.

Kvalifikationer

Du bör ha universitets- eller högskoleexamen inom exempelvis ekonomi eller juridik alternativt utbildning eller arbetslivserfarenhet som Sandvikens kommun bedömer motsvarar kraven i tjänsten.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med upphandlingar enligt LOU eller inköp inom offentlig sektor. Det är meriterande om du har goda kunskaper om regelverket kring offentlig upphandling och goda kunskaper av arbete med avtal. Juridisk kompetens och erfarenhet av arbete i digitala upphandlingssystem, projektledning och strategiskt inköpsarbete ses också som meriterande.

Då arbetet omfattar många kontakter är det viktigt att du är verksamhetsorienterad och bra på att kommunicera med olika målgrupper. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer samt inger förtroende och har hög integritet. Du värdesätter att ge god service och stöd. Arbetet är komplext och omfattar flertalet processer, därför är det viktigt att du är strukturerad och noggrann. Du är resultat- och lösningsorienterad samt uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi lägger även stor vikt vid dina personliga egenskaper, för att både du och vi ska trivas att arbeta tillsammans.


Ansök senast: 2023-06-26

Referensnummer: 67-23

Kontaktpersoner:
Helena Wallbom, Inköpschef
026-24 19 31
070-343 64 89
E-post: helena.wallbom@sandviken.se

Fackliga företrädare:
VISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb