Upphandlare till SiS

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 300 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Vid inköps- och upphandlingssektionen arbetar ett ambitiöst och serviceinriktat team, som värdesätter ett gott samarbete. I sektionens uppdrag ingår ett centralt och övergripande ansvar för styrning, utveckling, uppföljning, samordning och rådgivning i frågor rörande inköp, upphandling och avtal. Sektionen är i en expansiv fas, vilket innebär att vi nu söker fler medarbetare.  SiS har nyligen infört ett kategoristyrt inköp, vilket Inköps- och upphandlingssektionen ansvarar för att driva och utveckla. Sektionen arbetar också löpande med utbildningsfrågor, att ge stöd för en god avtalsförvaltning inom organisationen samt har ansvaret för myndighetens avtalsdatabas och e-handelssystem. Sektionen bemannas för närvarande av tolv medarbetare.

Till sektionen för inköp och upphandling vid huvudkontoret söker vi nu en upphandlare. I rollen som upphandlare arbetar du självständigt och i nära samarbete med företrädare för verksamheten med planering och genomförande av upphandlingar enligt LOU. SiS upphandlar ett brett spektrum av varor och tjänster, vilket gör att ingen upphandling är den andra lik. I de upphandlingsprojekt du ansvarar för kommer du att ha en sammanhållande och drivande funktion, och du kommer att delta i alla moment i upphandlingens genomförande, från marknadsanalys till det färdiga avtalet. Medverkan i olika arbetsgrupper och interna utbildningar på inköps- och upphandlingsområdet tillhör också arbetsuppgifterna. Tjänsten omfattar de flesta frågor inom upphandlingsområdet där även administrativt arbete med avtal och struktur ingår. Vi är en mindre grupp och du kommer att ges möjlighet att arbeta brett och ta ett stort eget ansvar.

I rollen som upphandlare ansvarar du bland annat för:
• Projektledning vid planering och genomförande av upphandlingar.
• Hantering av upphandlingsfrågor.
• Viss upphandlingsjuridisk och avtalsrättslig rådgivning (upphandlingsjurister finns vid sektionen).
• Hantering av utlämnande av allmän handling.
• Genomförande av interna utbildningar.
• Administration kopplad till upphandlingsärenden.

Inom sektionen för inköp och upphandling arbetar vi aktivt tillsammans för att utveckla vår inköpsverksamhet. Du deltar i det löpande utvecklingsarbetet av sektionens arbetssätt så att SiS köper varor och tjänster på ett korrekt, affärsmässigt och effektivt sätt.

Kvalifikationer

Krav

• Högskole- alternativt yrkesutbildning inom exempelvis inköp, upphandling, ekonomi, juridik, eller annan utbildning som SiS bedömer relevant.
• Erfarenhet av upphandlingsarbete, där du självständigt har lett och genomfört upphandlingar.
• Goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling.
• Mycket god kunskap att uttrycka dig på svenska, såväl i tal som i skrift.

Meriterande

• Erfarenhet av att genomföra upphandlingar i e-upphandlingssystem
• Erfarenhet av projektledning
• Erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter i offentlig verksamhet
• Kunskaper om GDPR kopplat till upphandling
• Erfarenhet av att ta fram olika typer av utvärderingsmodeller
• Erfarenhet av att utarbeta avtalsvillkor

För att passa för rollen behöver du vara noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Du driver självständigt ditt arbete framåt och har ett flexibelt förhållningssätt när förutsättningar ändras. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i samarbete med kollegor i din omgivning som har olika bakgrund och kompetenser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Du kommer att jobba på huvudkontoret i Solna. Resor i tjänsten är sällsynta men kan förekomma i undantagsfall, eftersom vi har verksamhet i hela landet. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som har inverkan på många personers vardag. Dessutom kommer du jobba i fina lokaler, med bra pendlingsmöjligheter. Vi erbjuder också våra medarbetare flera förmåner, som tillexempel distansavtal och friskvårdsbidrag. Som statsanställd har du också generösa semestervillkor, bra pensionsavtal och kompensation för förlorad inkomst i samband med föräldraledighet och sjukskrivning.

Ansökan

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 19 november 2023.

Vid frågor om tjänsten kontakta sektionschef Anja Gustin på telefonnummer 010-453 40 43.

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/


Ansök senast: 2023-11-19

Referensnummer: 2.9.1-7796-2023

Kontaktpersoner:
Anja Gustin
Sektionschef
010-453 40 43

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Isabelle Strid
Saco
010-453 40 68

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb