Ekonomiavdelningen

SLU:s inköpsenhet ansvarar för e-handel och upphandlingsprocessen vid SLU. Enheten, som är en del av ekonomiavdelningen,
består av upphandlare och e-handelssamordnare. Enheten består totalt av sju personer. SLU ska vara klimatneutralt 2027, och upphandling med klimatfokus är ett viktigt verktyg för att nå målet.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:

Som upphandlare vid SLU ansvarar du för och genomför upphandlingar av varor och tjänster som behövs för att universitetet ska kunna bedriva forskning och utbildning. Vi ansvarar för all upphandling av universitetets behov av varor och tjänster över direktupphandlingsgränsen. Upphandlingarna sker på uppdrag av och i samarbete med olika institutioner och avdelningar inom SLU. Upphandlingarna är mycket varierande då SLU bedriver forskning och utbildning inom många olika områden. Universitetsdjursjukhuset, lantbruksdrift på Lövsta, Skara och i Umeå, Akvatiska resurser i Lysekil samt viltforskning i Umeå och Grimsö är exempel på verksamheter som får stöd av inköpsenheten. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av förfrågningsunderlag, annonsering, utvärdering av inkommande anbud samt avtalsskrivning. I arbetet ingår även information och rådgivning till institutioner och avdelningar i upphandlingsfrågor. Du kommer också att delta i enhetens utvecklingsarbete tillsammans med övriga medarbetare.

Kvalifikationer:

Du som söker ska ha högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Du ska ha några års erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar inom offentlig sektor enligt LOU. Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana, mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska.

Som upphandlare har du förmåga att vara drivande och kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har god analytisk förmåga samt är noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Inköpsenheten är uppskattade i SLU:s verksamheter, så det är viktigt att du som person är  positiv, lösningsorienterad samt har ett konsultativt förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande är:
– Erfarenhet av projektledning
– Erfarenhet av upphandlingsverktyget TendSign

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Länk till den här sidan