Upphandlare till Södertörns högskola

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 13 000 studenter, cirka 70 program och 280 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande, de som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Avdelningen
Ekonomiavdelningen har i dagsläget 24 anställda och ansvarar för följande verksamhetsområden: strategisk ekonomisk analys, ekonomisk redovisning, ekonomistöd och systemförvaltning/inköps- och upphandlingsstöd. Avdelningens uppdrag omfattar att säkerställa att den interna och externa redovisningen följer lagar, förordningar och god redovisningssed samt att stötta kärnverksamheten. Vi är en trevlig avdelning som tillsammans jobbar för en bra arbetsmiljö och för att utvecklas som grupp. Vi tycker det är viktigt att både känna arbetsglädje och prestera väl. Som upphandlare kommer du bli en av två upphandlare som ansvarar för all upphandling inom Södertörns högskola.

Arbetsuppgifter
Som upphandlare kommer du att tillhöra ekonomiavdelningen. Upphandlingsfunktionen driver och genomför upphandlingar, avrop och direkt i nära samarbete med beställare och kravställare inom olika verksamheter på högskolan.

Arbetet är både strategiskt och operativt. Arbetsuppgifterna består i att genomföra upphandlingar enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU) samt avrop och direktupphandlingar men även stödja högskolans institutioner och avdelningar i direktupphandlingar. Informera internt om gällande avtal och regler samt utveckla och förbättra rutiner och processer, ge verksamheten stöd i inköpsfrågor samt med leverantörssamverkan. Som upphandlare medverkar du i hela processen – från strategisk planering och analysarbete via upphandling till avtal.

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som:

  • har akademisk utbildning inom juridik eller ekonomi, alternativt annan utbildning som bedöms relevant för tjänsten exempelvis YH/KY utbildning inom upphandling
  • har några års aktuell erfarenhet av arbete med LOU
  • har god kunskap om LOU och dess tillämpning
  • har erfarenhet av arbete i något upphandlingssystem
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • har erfarenhet av arbete i Officepaktet

Det är meriterande om du även:

  • har erfarenhethet av arbete i Mercell Tendsign
  • har erfarenhet av att självständigt driva större upphandlingar
  • har förmåga att förbättra upphandlingsrutiner och processer

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, noggrann, prestigelös och ansvarstagande. Arbetet ställer stora krav på kontakter med andra människor i och utanför organisationen därför ska du ha en hög servicekänsla, ett professionellt bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi ser också att du har en god pedagogisk förmåga och är stresstålig.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningen
Anställningen är på heltid och tillsvidare med en 6-månaders initial provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Intervjuer sker löpande.

Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.

En ansökan som inte är komplett eller inkommer till Södertörns högskola efter sista ansökningsdag kan komma att avvisas.

Välkommen med din ansökan!
Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


Sista ansökningsdag:
2023-06-26

Ref AP-2023/368

Kontakt:
Johanna Bergman, ekonomichef, 076-122 36 83, johanna.bergman@sh.se 
Viktor Hasselgren, HR-specialist, 073-714 12 96, rekrytering@sh.se

Fackliga kontaktpersoner:
SACO: info.saco@sh.se
ST: st@sh.se
SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, henry.wolling@ki.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb