Upphandlare till Sollentuna kommun

Nu söker vi en upphandlare för ett kommunövergripande uppdrag. Du kommer ingå i ett engagerat, socialt och drivet team som arbetar med intressanta uppdrag i en spännande miljö.

Vi i Sollentuna kommun har höga ambitioner i våra inköps- och upphandlingsprocesser. Vårt fokus är att göra Sollentuna lite bättre varje dag för våra invånare och för alla våra medarbetare. Vår vision är att bli Sveriges mest attraktiva kommun. Ständiga förbättringar, kartlagda processer med tydliga roller och tydligt ansvar, både inom enheten och för våra beställare, hjälper oss att uppnå den visionen.

Inköpsenheten är en kommungemensam resurs med uppgift att svara för kommunens inköps- och upphandlingsprocess samt e-handel. Inköpsenheten ingår organisatoriskt i ekonomiavdelningen, som är en avdelning inom kommunledningskontoret. Enheten består av inköpschef och fjorton kompetenta och trevliga kollegor; upphandlare, entreprenadupphandlare, upphandlingsstrateg, inköpsstrateg, upphandlingsadministratör, e-handelsadministratör, e-handelscontroller samt avtalscontroller.

Arbetsuppgifter

Inköpsenheten arbetar med kommunövergripande ramavtalsupphandlingar och med objektsupphandlingar av skiftande slag på uppdrag av interna uppdragsgivare inom kommunkoncernen.

Den här tjänsten passar dig som antingen är relativt ny i yrket och vill ha en omväxlande roll med möjlighet att lära dig om flera olika verktyg och upphandlingsområden eller för dig som är erfaren men tycker om att arbeta brett men med något kortare uppdrag av mer operativ karaktär.

Exempel på konkreta arbetsuppgifter som ingår:

  • Genomföra förnyade konkurrensutsättningar samt direktupphandlingar av varierande slag.
  • Driva upphandlingsprojekt i samarbete med kommunens verksamheter.
  • Ge råd och stöd i upphandlings-, avrops och avtalsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom juridik, ekonomi, teknik eller strategiskt inköp alternativt erfarenhet som bedöms likvärdig. Du behöver dokumenterad erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar inom offentlig sektor inom LOU (lagen om offentlig upphandling) samt minst 1 års praktisk och aktuell erfarenhet av upphandlingsarbete/inköpsarbete/anbudsarbete. Erfarenheten ska inte inkludera LIA eller liknande men vi ser att du kan vara i början av din karriär. Likaså är det viktigt att du har mycket god svenska i tal och skrift och goda kunskaper och erfarenhet av Office-paketet.

Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av att arbeta som projektledare eller likvärdigt utifrån ett upphandlingsperspektiv, praktisk erfarenhet av att genomföra förnyade konkurrensutsättningar på ramavtal, erfarenhet av att jobba i upphandlingsverktyget Kommers elle jobbat i en politiskt styrd organisation.

Denna tjänst innebär samarbete med många olika grupperingar både internt och externt vilket innebär att du behöver vara serviceinriktad, agera självständigt och ha hög integritet. Vidare tror vi att du kommunicerar tydligt och tar egna initiativ.

Vi erbjuder

Som upphandlare har du en viktig roll när inköpsenheten utvecklas, vi står mitt i ett skede att utveckla det strategiska och långsiktiga perspektivet i vår inköpsverksamhet, vilket ger dig stora möjligheter att påverka. För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare ska få möjlighet att utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterväxling och möjlighet till distansarbete. Arbetsplatsen ligger i Turebergshuset i centrala Sollentuna ett stenkast från centrum och Sollentuna pendeltågsstation. Läs mer om våra förmåner.

Övrigt

Intervjuerna kommer att ske löpande under rekryteringsprocessen och vi tillämpar individuell lönesättning. I denna rekrytering görs bakgrundskontroll för slutkandidater.

Välkommen med din ansökan!


Ort: Sollentuna

Referensnummer: 2023/103

Kontakt:
Lill Sandberg, 08-57921596
Helena Ekström, 08-579 21571

Sista ansökningsdag: 2023-04-20

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb