Upphandlare till Sörmland Vatten och Avfall AB

Sörmland Vatten och Avfall AB ansvarar för att producera och leverera dricksvatten av god kvalitet, omhänderta och rena avloppsvatten samt ta hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi tar tillvara på våra restprodukter genom att producera och leverera klimatvänlig biogas samt återföra växtnäring till produktiv åkermark.

För en hållbar samhällsutveckling arbetar vi resurseffektivt och kretsloppsanpassat med service och miljö varje dag. Det gör vi för dig som bor i, verkar i eller besöker vår region – även kallat Sörmlands hjärta. Vi ägs av de tre kommunerna Flen, Katrineholm och Vingåker. Läs gärna mer om oss på www.sormlandvatten.se.

Arbetsbeskrivning
Som upphandlare hos oss kommer du att ha en central roll över inköp och upphandling. Du kommer att arbeta nära olika team och roller inom organisationen för att säkerställa en effektiv upphandlingsverksamhet.

Vi värdesätter en öppen och inkluderande kultur där alla medarbetare ges möjlighet att växa både professionellt och personligt. Vi arbetar aktivt för att skapa och upprätthålla en arbetsmiljö där alla känner sig värderade och välkomna. Som en del av vårt team blir du en viktig spelare i en organisation som är i framkant när det gäller att förverkliga upphandlingar och inköp.

Du kommer att ha stor synlighet inom organisationen och vara ett uppskattat tillskott till vår tighta grupp.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är planering, analys och utveckling av inköpsverksamheten samt verkställande av inköpsplaner med huvudinriktning på entreprenadupphandlingar.

 • Planering, analys och utveckling av inköpsverksamheten samt verkställande av inköpsplaner. Huvudinriktning på entreprenadupphandlingar.
 • Upphandla såväl ramavtal som projektköp.
 • Strukturera och förhandla långsiktiga ramavtal samt stötta leverantörsrelationer och dessas prestation.
 • Säkerställa uppfyllnad av inköpsprocedurer samt efterlevnad av relevanta lagar och regler.
 • Utföra möjlighetsanalyser för att identifiera projekt som kan leverera avsevärda kostnadsbesparingar och/eller värdeförbättring
 • Deltaga i tvärfunktionella team med syfte att utveckla företagets köpspecifikationer, ramavtal, standarder etc.
 • Analysera affärsprocesser och fastställa besparingsmöjligheter.
 • Utföra leverantörsmarknadsanalyser i samband med upphandling
 • Mäta och följa upp prestation inom vissa upphandlingsområden.
 • Driva proaktivt förbättringsarbete inom områden där avvikelser eller förbättringspotentialer har identifierats.
 • Utveckla och implementera instruktioner och processer för inköp.
 • Leda utvecklingen av organisationens malldokument, standardavtal och andra inköpsverktyg.
 • Deltaga i utvecklingen av köpspecifikationer för utrustning, produkter och tjänster.
 • Tillsammans med verksamheten ta fram förfrågningsunderlag för inhämtande av anbud samt tilldelande av avtal.

Vem är du?
Vi söker en erfaren upphandlare som hanterat entreprenadupphandlingar gällande mark och ledningsentreprenader. Du har en relevant utbildning inom ekonomi, juridik eller motsvarande erfarenhet som för tjänsten bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av upphandling samt goda kunskaper och praktisk erfarenhet av att genomföra offentliga upphandlingar i enlighet med LOU/LUF. Vana att arbeta i upphandlingsverktyget TendSign ses som ett plus.

Som person är du affärsmässig och duktig på att se helheten samt bra på att identifiera, hantera och följa upp detaljer i arbetet. Din förmåga att möta olika personer, medla och att skapa trygghet är viktigt i tjänsten. Vidare är du strukturerad genom att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt, samtidigt som du är bra på att arbeta självständigt och ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter och det gemensamma resultatet.

Då du kommer att ha många interna och externa kontaktar, är det viktigt med god samarbetsförmåga och att du kommunicerar både skriftligt och muntligt på ett pedagogiskt sätt.

Vi erbjuder
Vi erbjuder konkurrenskraftig lön och förmåner samt möjlighet att arbeta i en dynamisk och utvecklande arbetsmiljö. Du få möjligheten att vara en nyckelspelare i företagets tillväxt och framgång. Du kommer att ha möjlighet att påverka och forma organisationens framtid genom att driva förändring och utveckling samt skapa effektivitet och förbättringar.

Placeringsort är Katrineholm och resor i Flens, Katrineholms och Vingåkers kommuner ingår i tjänsten varvid ett B-körkort är ett krav.

Placeringsort är Katrineholm.

Vi arbetar för en arbetsplats som genomsyras av mångfald och inkludering. Vi välkomnar sökande oavsett ålder, etnisk/kulturell bakgrund, kön, religion, sexuell läggning eller funktionsförutsättning

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Sörmland Vatten och Avfall AB med Jefferson Wells. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Gutke, 070-377 54 27 alternativt marie.gutke@jeffersonwells.se

Välkommen med din ansökan!


Ansök senast:
16 april 2024

Kontakt:
Marie Gutke
0703775427
Marie.Gutke@jeffersonwells.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb