Upphandlare till Statens inköpscentral

Statens inköpscentral har en central roll i upphandlingssverige. Hos oss får du arbeta med komplexa arbetsuppgifter i en kunskapsintensiv verksamhet, samtidigt som vi har det kul på jobbet! Vi sitter i fina nyrenoverade lokaler i Gamla stan, med möjlighet att arbeta delvis på distans. Med anledning av fortsatt stor efterfrågan på våra ramavtal söker vi nu dig som vill bidra till vår verksamhet!

Statens inköpscentral upphandlar statliga ramavtal inom ett stort antal områden, allt ifrån flygresor till tolktjänster, möbler och företagshälsa till IT och telekom. Du kommer att arbeta tillsammans med kunniga kollegor som håller kompetens och sammanhållning högt. Som upphandlare på Statens inköpscentral får du möjlighet att göra gedigna förstudier och verkligen sätta dig in i såväl upphandlingsföremål som upphandlingstekniska frågor. Det finns också möjlighet att fördjupa sig inom något av våra fokusområden: informationssäkerhet, e-handel, hållbarhet, försörjningstrygghet och tillgänglighet.

Statens inköpscentral hade vid utgången av år 2022 ca 2.400 ramavtal fördelat på 38 ramavtalsområden och med ca 800 leverantörer. Avdelningen tillhandahåller samordnade ramavtal för andra myndigheter för att åstadkomma mer förmånliga villkor. Vår vision är att tillhandahålla rätt ramavtal i rätt tid. Det innebär att verksamheten ska vara behovsdriven, affärsmässig och juridiskt korrekt så att ramavtalen blir ett naturligt val för upphandlande myndigheter. På avdelningen arbetar drygt 70 medarbetare med en spridning i både ålder, erfarenhet och bakgrund. Vi är stolta över att vara en arbetsplats där vi sätter eget ansvar och trivsel högt. Detta gör att vi har en låg personalomsättning och höga frisktal.

Tjänsten som upphandlare

Upphandlingarna på statens inköpscentral genomförs i projektform, vilket gör att du som medarbetare kan komma att agera både som projektledare och projektmedlem. Det innebär att du har ett stort eget ansvar för att leda projektet framåt men att du alltid har kompetenta kollegor att ta stöd av. I varje upphandlingsprojekt genomförs en förstudie där externa referensgrupper ingår. Dit bjuds deltagare från andra myndigheter in för att tydliggöra behovet inför upphandlingen. I förstudiearbetet ingår också en marknadsanalys där dialog förs med olika branschaktörer för att fånga upp marknadens synpunkter och förslag inom det aktuella upphandlingsområdet. Du arbetar nära avtalsförvaltare och jurister och har en gruppledare samt en upphandlarkollega till hjälp i alla dina projekt.

Är du vår framtida kollega?

Vi söker dig som har

 • Eftergymnasial utbildning, exempelvis YH-utbildning inom offentlig upphandling alternativt akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
 • Erfarenhet av praktiskt upphandlingsarbete inom offentlig sektor
 • Kunskap om Lagen om offentlig upphandling (LOU) och om de lagar och regler som reglerar offentlig sektor
 • Erfarenhet av att arbeta i något av de upphandlingsverktyg som finns på marknaden
 • Erfarenhet av att genomföra egna upphandlingar utifrån beställares/referensgrupps behov
 • Har mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt på svenska där du självständigt har formulerat och tagit fram upphandlingsunderlag

Meriterande för tjänsten är

 • flerårig erfarenhet av upphandlingsarbete inom offentlig sektor
 • erfarenhet av att ha genomfört upphandlingar inom något av de områden statens inköpscentral ansvarar för
 • att ha gjort avrop från Statens inköpscentrals ramavtal
 • erfarenhet av projektarbete och av att ha haft rollen projektledare
 • erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar av stora ramavtal över tröskelvärdet

Som upphandlare hos oss har du god förmåga att hålla tidplaner och strukturera dina arbetsuppgifter. Du kan skifta fokus mellan olika upphandlingsområden allt efter vad arbetsuppgifterna kräver. Du bidrar med ett stort intresse för utvecklingsfrågor som skapar engagemang och delaktighet i gruppen. Din samarbetsförmåga är mycket god. Vi söker dig som vill fortsätta utvecklas inom upphandling samt har ett intresse av att få leda större projekt.

Mer information

Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Vi sitter i fina, aktivitetsbaserade lokaler på slottsbacken i Gamla stan med möjlighet att arbeta på distans 2–3 dagar i veckan efter verksamhetens behov.

Kammarkollegiet eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter den tillför verksamheten. Vi sätter kompetensen i fokus och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsidentitet och könsuttryck, etnisk och social tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsförmåga, sexuell läggning och ålder.

Ansökan

I denna rekrytering vill vi inte att du bifogar ett personligt brev, för att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av dig som sökande använder vi oss i stället av urvalsfrågor. Vi ber dig därför att svara på frågorna så utförligt som möjligt så att vi kan avgöra hur väl du matchar den efterfrågade kompetensen.

Välkommen med din ansökan via www.kammarkollegiet.se/jobba-har senast den 7 januari 2024.


Sista ansökningsdag:
7 januari 2024

Kontaktpersoner:
Therese Klaar, chef enheten för upphandling av varor och tjänster,
therese.klaar@kammarkollegiet.se
Sara Wedholm, chef enheten för IT upphandling. Sara.wedholm@kammarkollegiet.se

Karin Edstrand, SACO-S, telefon
08 – 700 08 48
Lisa Ericsson, ST, telefon
08 – 700 06 40
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Linnea.bredberg@kammarkollegiet.se 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb