Inköpare till Stockholm Vatten och Avfall

Om arbetsplatsen

Vill du jobba för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad? Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag som varje dag tar ansvar för stockholmarnas och miljöns bästa i allt vi gör, både nu och för kommande generationer. Tillsammans arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Är du en nyfiken och utvecklingsorienterad inköpare och som vill vara med i den spännande utvecklingen av Sveriges största vatten- och avfallsbolags inköps¬verksamhet. Då ska du söka tjänsten hos oss som inköpare!

Arbetsuppgifter

Som inköpare hos oss kommer du tillhöra en enhet på ca 20 personer, dina kollegor kommer bland annat bestå av upphandlare, inköpare och avtalsförvaltare. Arbetet som inköpare innebär många korta och snabba inköpsärenden med mycket kontakter såväl internt som externt, förhandlingar med leverantörer samt rådgivning till verksamheten.

Du kommer få arbeta i en verksamhet där inköp är allt från bolagets jordbruksverksamhet till kemikalier för vattenrening, tekniska konsulter och olika servicetjänster till våra vatten- och reningsverk. Din kompetens inom inköp är mycket efterfrågat inom bolaget.

Förutom att löpande hantera inkommande inköpsärenden innebär rollen bland annat också följande:

  • ge råd och service till verksamheterna med deras inköp
  • analysera inköpsmönster samt sammanställa och koordinera inköp mellan olika avdelningar
  • genomföra avrop genom förnyad konkurrensutsättning i enlighet med LOU/LUF
  • hålla i utbildningar för verksamhetens medarbetare.

Kvalifikationer

För att trivas i den här rollen ser vi att du har:

  • Eftergymnasial utbildning eller motsvarande praktisk erfarenhet
  • Grundläggande kompetens inom avtalsrätt, standardavtal och leveransvillkor såsom ALOS05, ABK09, Incoterms 2020 m fl. samt de olika delarna i inköpsprocessen
  • Flera års praktisk erfarenhet från inköpsarbete inom offentlig eller privat sektor
  • Mycket hög förmåga i svenska språket när det kommer till tal och skrift

Som person är du serviceinriktad, noggrann, lyhörd och har ett diplomatiskt förhållningssätt gentemot dem du arbetar med. Du har förmåga att identifiera, analysera och prioritera framgångsfaktorer vid direktupphandling, och du är lösningsorienterad och drivande. Det är viktigt att du har hög integritet och alltid agerar affärsmässigt och professionellt.

I din tjänst kan du komma att arbeta med känslig information. Bakgrundskontroll kommer därför att genomföras. Som en del i rekryteringsprocessen kommer arbetsprov användas som urvalsmetod.

Övrigt

För oss är medarbetarnas hälsa i fokus. Vi underlättar för dig att göra hälsosamma val och att kunna kombinera arbete, fritid och familj. Vi erbjuder därför många av våra medarbetare förmånligt flextidsavtal och möjlighet att jobba hemifrån. Läs mer om oss på vår hemsida svoa.se/jobb.

Då vi är en arbetsgivare som värnar om och strävar efter en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och vår samhällsviktiga funktion, kommer du som slutkandidat att genomföra ett drogtest hos vår hälsopartner.


Ansök senast: 2023-05-28

Kontakt:
Karin Hedberg, Teamledare
Telefon: 08-52212242

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb