Upphandlare till Stockholms universitet

vid Ekonomiavdelningen. Sista ansökningsdag: 2023-03-26.

Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är mer än 33 000 studenter, 1 600 doktorander och 5 500 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga samt humanvetenskap. Universitetet omsätter ca 5,1 miljarder kronor.

Stockholms universitet söker en junior upphandlare som har ett brinnande intresse för forskning, naturvetenskap och/eller samhällsvetenskap och humaniora och som vill bidra till att våra forskare får tillgång till rätt varor och tjänster för att bedriva framstående forskning.

Arbetsuppgifter
I rollen som upphandlare kommer du att tillhöra Inköps- och upphandlingssektionen vid universitetets centrala Ekonomiavdelning. Arbetsuppgifterna är mycket varierande med parallella upphandlingar avseende förbrukningsmaterial, utrustning och tjänster. Du kommer ge stöd till verksamheter avseende förnyade konkurrensutsättningar och avrop från ramavtal. Du kommer även genomföra enklare utredningar inom inköpsområdet.

Ett förändringsarbete har sedan ett par år påbörjats inom inköps- och upphandlingsverksamheten för att utveckla gemensamma processer och arbetssätt för universitetet. Utvecklingen omfattar även översyn av inköpsarbetet från behov till avveckling. Du kommer därför in i en spännande utvecklingsfas där du förväntas bidra med idéer kring förbättringar.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant akademisk examen eller YH-utbildning med inriktning offentlig upphandling. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt är en god kommunikatör.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av offentlig upphandling
  • erfarenhet av arbete i projektform/projektledning.

Som person är du självgående, arbetar strukturerat och metodiskt. Nyfikenhet och en vilja att utvecklas ser vi som önskvärt. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera arbetstoppar på ett bra sätt då tempot tidvis är högt. Då många projekt genomförs i grupp är god samarbetsförmåga ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss
Universitetsförvaltningens uppgift är att ge administrativt stöd och service till organisationen så att universitetet på bästa sätt kan bedriva utbildning och forskning. Här återfinns Ekonomiavdelningen bestående av tre sektioner, Central stab och administration, Redovisningssektionen samt Inköps- och upphandlingssektionen. Vid Ekonomiavdelningen arbetar sammanlagt ca 40 personer.

Inköps- och upphandlingssektionen består av 19 medarbetare som besitter stor erfarenhet inom upphandlingsområdet och möjligheten att utvecklas och dela kunskap är stor. Sektionen leds av upphandlingschefen.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Tillträde omgående. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.


Sista ansökningsdag: 2023-03-26

Kontakt:
Närmare information om anställningen lämnas av upphandlingschef Susanne Ekman, tfn 08 16 44 57, susanne.ekman@su.se.

Fackliga företrädare:
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb