Upphandlare till Sundsvalls kommun

Om arbetsplatsen
Sundsvalls kommun söker nu två upphandlare som vill arbeta strategiskt med upphandlingar, gärna med fokus inom något av områdena entreprenad eller IT.

Sundsvalls kommuns gemensamma vision ”Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla” vilar på tre värdeord – mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum. Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

Inköpsenheten är organisatoriskt placerad under kommunstyrelsen i Sundsvalls kommun och genomför upphandlingar av entreprenader, varor och tjänster för både Sundsvalls och Timrå kommun. Vi arbetar med en kategoriindelat upphandlingsprocess med målet att på sikt växla upp till kategoristyrning. Vi har ett koncernperspektiv och fokuserar på att arbeta innovativt så att totalkostnaden minskar samtidigt som vi värnar om hållbara och rättssäkra upphandlingar.

Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov.

Ta chansen att få vara med på vår spännande utvecklingsresa.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter
I rollen som upphandlare kommer du ha ansvar för något av våra kategoriområden. Inom ditt kategoriområde har du ett stort eget ansvar för de upphandlingar som tas fram samt för kontakten med verksamheten. Du är inköpsenhetens representant inom den kategori som du ansvarar för och för enhetens talan mot beställarna och bär därmed ett stort ansvarar för att bevaka att de mål som beslutats av kommunen beaktas i kategoriområdets upphandlingar. I rollen jobbar du självständigt med högt eget ansvar men samtidigt nära övriga kollegor och inköpschef. Då inköpsenheten inom Sundsvalls kommun är under utveckling finns stora möjligheter att påverka din roll och formerna för samarbete med beställarorganisationen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning inom exempelvis ekonomi, juridik eller upphandling. Du förväntas också ha arbetslivserfarenhet av självständigt arbete med upphandlingar (främst inom LOU) tillämpning av lag och praxis samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom området entreprenad- eller IT-upphandlingar.

Vid rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och följande kompetenser:  förmågan att arbeta affärsmässig, självständigt, förmågan att driva processer och fatta egna beslut.

Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad, vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du arbetar strukturerat och självständigt, men med god samarbetsförmåga och du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du är en trygg och stabil person som kan stå för dina beslut. Du kommunicerar, både muntligt och skriftligt, på ett tydligt sätt med mycket god språklig förmåga och har goda datakunskaper.

Övrigt
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Sista ansökningsdag:
3 september 2023

Kontakt:
Jimmy Andersson
Tf. Inköpschef
060- 19 15 40

Fackliga företrädare
Eva-Marie Blusi Tyberg
SACO Naturvetarna
070-235 23 99

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb