Upphandlare till Tillväxtverket

Är du en engagerad och målmedveten upphandlare med några års erfarenhet från myndighet och söker en ansvarsfull roll där du får bidra i upphandlingsarbetet på en av Sveriges modernaste myndigheter? Drivs du av att göra goda inköp där skattemedel används så effektivt som möjligt? Då kan du vara den vi söker.

Tillväxtverket är en nationell myndighet som stärker företagens konkurrenskraft och förbättrar näringslivets och regionernas utveckling. Vår vision är ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar. Vi är en kunskapsmyndighet med professionella, kompetenta och engagerade medarbetare. Här kan du påverka både din och Sveriges framtid.

Enheten Upphandling och sakjuridik söker nu ytterligare en upphandlare. Enheten tillhör Rättsavdelningen och ansvarar för juridiska frågor som rör finansiering och statsstöd samt för samordning och genomförande av myndighetens upphandlingar. Du kommer ingå i upphandlingsfunktionen där du har ett nära samarbete med myndighetens andra upphandlare och där du även har stöd av externa konsulter.

Arbetsuppgifter
I rollen ska du självständigt planera och genomföra upphandlingar och avrop i nära samarbete med medarbetare inom alla Tillväxtverkets verksamhetsområden. Du kommer även upprätta avtal i anslutning till genomförda upphandlingar och bistå i förvaltningen av

Vidare kommer du ge stöd i alla typer av anskaffningsfrågor och delta i arbetet med att utveckla upphandlingsverksamheten inom Tillväxtverket. Du kommer utbilda medarbetare i både de interna och externa reglerna för upphandling som finns inom myndigheten.

Vi söker dig som har:

 • Utbildning från högskola eller universitet inom områdena juridik, ekonomi eller motsvarande inriktning som Tillväxtverket bedömer som likvärdig alternativt utbildning från yrkeshögskola inom upphandling.
 • Minst tre års erfarenhet av att självständigt planera och genomföra upphandlingar.
 • Erfarenhet av kvalificerade tjänsteupphandlingar
 • Erfarenhet av att upprätta avtal i anslutning till genomförda upphandlingar
 • Mycket goda kunskaper om lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU)
 • Erfarenhet av avrop från samordnade ramavtal (statliga och/eller kommunala)
 • Erfarenhet och intresse för att arbeta med utveckling av upphandlingsrutiner och verktyg som stödjer en effektiv upphandlingsprocess
 • Behärska Officepaketet
 • Förmåga att uttrycka sig enkelt och begripligt på svenska i både tal och skrift

Följande är meriterande:

 • Utbildning inom upphandling
 • Erfarenhet av att arbeta med ett eller flera elektroniska upphandlingsverktyg
 • Erfarenhet av tjänsteupphandlingar inom bl a områdena utvärdering, analys, utbildning, information/ kommunikation, IT samt insatser för att stödja och främja näringslivet på lokal och regional nivå.
 • Erfarenhet av offentlig förvaltning
 • Vana av att planera och genomföra utbildningar inom upphandlingsområdet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som älskar att göra upphandlingar, är utvecklingsorienterad, har god samarbetsförmåga och lätt skapar och upprätthåller goda relationer. Ditt förhållningssätt är lösningsorienterat och du är självgående i ditt arbete. Du är en god analytiker och planerar och strukturerar ditt arbete på ett bra sätt.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform och sista ansökningsdag
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning på 100 %. Vi vill ha din ansökan senast 2024-03-18.

Mer information och kontakt
För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta enhetschef, Kajsa Ljung, tfn 08-681 93 86. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-partner Katarina Holm, 08-681 97 19. Fackliga företrädare nås på saco@tillvaxtverket.se och ST Robert Berggren, nås via tfn 08-681 92 37. Vi arbetar kompetensbaserat och rekryteringsprocessen kommer att innehålla urvalsfrågor, eventuella tester, intervjuer samt referenstagning. Har du skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta HR-partnern i denna rekrytering.

Ärendenummer: Ä 2024-430

Vi sitter på Södermalm i moderna lokaler där du dagligen väljer plats utifrån dina arbetsuppgifter. Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.


Ansök senast:
18 mars 2024

Kontakt:
Enhetschef, Kajsa Ljung, tfn 08-681 93 86. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-partner Katarina Holm, 08-681 97 19.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb