Upphandlare till tillväxtverket

Brinner du för att göra goda affärer? Har du några års erfarenhet av att arbeta med offentlig upphandling? Då kan du vara den vi söker.

Vi på Tillväxtverket arbetar för hållbar tillväxt och konkurrenskraftiga företag i alla delar av Sverige. Det gör vi genom att stärka företag och regioner. Vi erbjuder kunskap, nätverk och finansiering. Det ger direkt nytta till företag, och också förutsättningar för företag och regioner att möta framtidens utmaningar. Tillväxtverket är nationell myndighet med regional närvaro på nio orter. Ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar är vår vision.

Upphandling hanteras för närvarande inom ekonomienheten och sköts till stor del genom upphandlingskonsulter. Tillväxtverket avser att under hösten inrätta en upphandlingsfunktion med anställd personal som kommer placeras inom nuvarande Rättsavdelningen.

Om tjänsten
I rollen som upphandlare kommer du att genomföra upphandlingar av varor och tjänster på uppdrag av och i samarbete med olika avdelningar inom myndigheten. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering av inkommande anbud samt avtalsskrivning.

I arbetsuppgifterna ingår även att förbättra rutiner och processer för en effektiv och korrekt upphandlingsprocess samt vid behov genomföra utbildningsinsatser.

Du samarbetar och har kontakter med chefer och medarbetare i stora delar av verksamheten. Tillväxtverket har för närvarande upphandlat konsulter som bistår i upphandlingar och du samarbetar även med dessa.

Ditt tjänstgöringsställe är: Stockholm, Östersund eller Malmö.

Vi söker dig som har:

  • Eftergymnasial utbildning med inriktning inom upphandling/inköp alternativt högskoleutbildning inom juridik eller ekonomi
  • Minst några års erfarenhet av arbete med offentlig upphandling
  • Erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar från centrala ramavtal
  • Erfarenhet av att arbeta med elektroniska upphandlingssystem
  • God datorvana samt goda färdigheter i Office-programmen
  • Kunskaper om lagstiftningen kring offentlig upphandling
  • God muntlig och skriftlig förmåga

Följande är meriterande:

  • Erfarenhet av arbete med offentlig upphandling på statlig myndighet
  • Erfarenhet av avtalsuppföljning
  • Erfarenhet av upphandling av it-tjänster

Som person söker vi dig som har förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. Du är noggrann och kvalitetsmedveten. Du har mycket god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga.

Vi kommer lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag
Anställningen är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Mer information
Vi arbetar kompetensbaserat och rekryteringsprocessen kommer att innehålla urvalsfrågor, ev. tester, intervjuer samt referenstagning.

Ärendenummer: Ä 2023-2856

Vi sitter centralt i moderna lokaler där du dagligen väljer plats utifrån dina arbetsuppgifter. Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.


Sista ansökningsdag:
27 augusti 2023

Tjänstgöringsställe: Stockholm, Östersund eller Malmö.

Kontakt:
För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta enhetschef Joakim Lundgren, tfn 08-681 97 43 eller avdelningschef Tove Kockum, tfn 08-681 93 44. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-partner Linda Aalto, linda.aalto@tillvaxtverket.se.

Fackliga företrädare: saco@tillvaxtverket.se och ST Johanna Zola 08-681 65 10 alternativt via vår växel, 08 – 681 91 00.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb