Upphandlare till Upphandlingsstaben

Har du erfarenhet av inköpsarbete och är på jakt efter nya utmaningar? Vill du arbeta i samhällets tjänst med upphandlingsuppdrag i en spännande miljö? Stab upphandling hos Uppsala kommun söker nu dig som vill arbeta som upphandlare och som uppskattar just utmaningar. 
Är det här tillfället du har väntat på? Sök jobbet redan i dag! Vi vill ha din ansökan senast måndag 16 augusti 2023.

Uppsala är med sina över 235 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm.

Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling.

Vi på Staben Upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar. Vi består idag av ca 35 medarbetare fördelat på två upphandlingsenheter samt en enhet för inköp. Upphandlarna jobbar inom olika kategoriteam fördelade på två enheter: Enhet Fastighet och entreprenad består av tre kategorier: Fastighet & entreprenad och Fordon & transport samt livsmedel. Enhet Varor och tjänster består av fyra kategorier: IT, Tjänster, Varor samt Vård & omsorg.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att besluta om upphandlingsförfaranden, delta i planering och paketering av upphandlingsuppdrag samt upprätta kontrakt till berörda verksamheter.

Övriga uppgifter som ingår i rollen:

  • förhandla med leverantörer
  • upphandla ramavtal och kontrakt
  • bevaka ny lagstiftning
  • ta fram upphandlingsstrategier
  • delta i leverantörsmöten
  • delta i verksamhetsutvecklingsarbete

 

Din bakgrund

För att vara aktuell för den här tjänsten krävs det att du har ky-utbildning inom inköp, ekonomi eller juridik samt akademisk utbildning inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av inköpsarbete. Kunskapsmässigt är det ett krav att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda kunskaper i Office-paketet.
Vidare är det meriterande om du har utbildning inom projektledning eller utbildning inom LOU och LUFS. Det ses även som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, arbete inom offentlig sektor och att ha genomfört upphandlingar självständigt. Därtill är det meriterande om du har kunskaper om upphandling av IT. Kunskaper om upphandling av konsulttjänster samt upphandling av entreprenader/tekniska konsulter är meriterande

Du är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Sist men inte minst söker vi dig som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Under veckorna 29-31 kan vi tyvärr inte svara på frågor

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss – Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning, flera tjänsterOmfattning: 100%Tillträde: Enligt överenskommelseLönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.


Sista ansökningsdag:
2023-08-16

Kontakt:
Manfred Romedal, enhetschef V&T,
018-727 12 75
Linnéa Sundstedt, Enhetschef F&E,
018-727 21 21
Helena Sköld Lövgren, Upphandlingschef,
018-727 21 24

Facklig företrädare:
Vision, Liselotte Ehn,
018-727 49 49

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb