Upphandlare till Uppsala kommun

Är du på jakt efter ett roligt och givande jobb och har erfarenhet av inköpsarbete? Skulle du dessutom beskriva dig som en strukturerad, serviceinriktad och ansvarsfull person? Då kan du vara den vi söker! Skicka in din ansökan redan idag! 

Uppsala är med sina över 235 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm. Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling.

Vi på avdelning Upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar. Vi består idag av cirka 70 medarbetare fördelat på två upphandlingsenheter samt en enhet för inköp och enheten för logistik. Upphandlarna jobbar inom olika kategoriteam fördelade på två enheter: Enhet Fastighet och entreprenad består av 3 kategorier: Fastighet & entreprenad, Fordon & transport och livsmedel. Enhet Varor och tjänster består av 4 kategorier: IT, Tjänster, Varor, och Vård & omsorg.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att besluta om upphandlingsförfaranden, delta i planering och paketering av upphandlingsuppdrag samt upprätta kontrakt till berörda verksamheter. Du ska även förhandla med leverantörer, bevaka ny lagstiftning och upphandla ramavtal och kontrakt.

Övriga uppgifter som ingår i rollen:

  • ta fram upphandlingsstrategier
  • delta i leverantörsmöten
  • delta i verksamhetsutvecklingsarbete

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har KY-utbildning inom inköp, ekonomi eller juridik, akademisk utbildning inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Har du utbildning inom projektledning och/eller inom LOU (lagen om offentlig upphandling) och LUFS (lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet) är det meriterande.

För att lyckas i arbetet ser vi att du har erfarenhet av inköpsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och inom offentlig sektor samt ha genomfört upphandlingar självständigt. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda kunskaper i Office-paketet. Det är en fördel om du har kunskap om upphandling av olika typer av tjänster.

Som person är du serviceinriktad och du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och du samarbetar bra med andra människor. Vidare tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Dessutom har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Manfred Romedal, enhetschef, 018-727 12 75.

Facklig företrädare: Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss – Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: TillsvidareanställningOmfattning: 100%Tillträde: Enligt överenskommelseLönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.


Sista ansökningsdag: 2023-04-17

Diarienr: KSN-2023-01052

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb