Upphandlingsansvarig till Höglandsförbundet

Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda – fem olika kommuner som på småländskt vis är ganska lika! Tillsammans har vi bildat Höglandsförbundet där vi samverkar inom en rad olika områden. Genom att arbeta tillsammans utvecklas vi, arbetar vi effektivare och medverkar därmed till att hålla en hög servicenivå.

Samverkan är vår styrka. Hos oss gör våra medarbetare stor skillnad, oavsett i vilken verksamhet de arbetar. Vi är ett väl sammansvetsat team som inte är rädda för att testa nya idéer. Vår gemensamma storlek gör att vi kan ligga i framkant både när det gäller arbetsmetoder och verksamhetsutveckling.

Hos oss är du en del i laget – ett lag där alla spelar en lika viktig roll. Vi har ett stort ansvar, men det axlar vi tillsammans. Nu söker vi en IT-intresserad, driven, strukturerad och analytisk person som vill utveckla vår upphandlingsfunktion. Vill du bli en del av oss? Vill du vara med och göra skillnad? Då är du välkommen med din ansökan!

Som Höglandsförbundets enda upphandlare arbetar du med hela upphandlings-processen. Från behovs- och marknadsanalyser med en aktiv dialog med leverantörsmarknaden och upprättande av förfrågningsunderlag tillsammans med förbundets verksamheter och i förekommande fall medlemskommunerna och deras bolag, till tecknade och uppföljning av förbundets avtal. Du arbetar i nära samverkan med specialistfunktioner på förbundet, verksamhetsföreträdare och med flera upphandlingar parallellt.

I rollen som upphandlare kommer du i huvudsak att arbeta som ”projektledare” med ansvar för planering och genomförande av främst upphandlingar inom IT-området med skiftande komplexitet. Att verka för att förbundet och medlemskommunerna gör så bra affärer som möjligt med hänsyn tagen till gällande lagstiftning är en självklarhet. Du kommer även följa upp att förbundets upphandlingspolicy med tillhörande riktlinjer efterföljs.

Höglandsförbundet samarbetar med medlemskommunerna i upphandlingsfrågor och du kommer delta som Höglandsförbundets part i nätverk gällande inköp och upphandling.

Arbetsuppgifter

  • Driva och utveckla inköpsprocessen, operativt och strategiskt.
  • Planera, genomföra och samordna upphandlingar.
  • Följa upp aktiva avtal.
  • Genomföra internkontroll.
  • Utbilda i Lagen om offentlig upphandling och vägleda i upphandlingsfrågor.
  • Stödja förbundets verksamheter i inköpsfrågor.

Kvalifikationer

Du är drivande och lösningsorienterad och har ett strukturerat arbetssätt med god planering. Du har god kommunikativ förmåga och gillar att skapa relationer internt och externt samt uttrycker dig väl i tal och skrift.

Meriterande är om du som söker har tidigare erfarenhet av upphandling, gärna i offentlig verksamhet. Meriterade också om du har en grundläggande kunskap inom IT och erfarenhet av vårt elektroniska upphandlingsstöd. Ett krav är god datavana och grundläggande kunskaper i Office-paketet.

Utbildning

Meriterande om du har examen från högskola/yrkeshögskola inriktning inom affärsjuridik och LOU, eller annan som vi bedömer likvärdig utbildning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt.

Dina personliga egenskaper är viktiga för tjänsten. Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och har passion i din profession.

Mer om tjänsten som upphandlingsansvarig

Ansökan avser en tillsvidareanställning. Tjänsten är placerad i Eksjö med möjlighet till distansarbete. Resor över Höglandet kan förekomma.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Vill du bli en del av oss? Skicka in din ansökan redan idag!

Välkommen med din ansökan senast 23 juni. Du ansöker via vår e-tjänst genom att klicka här!Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Urvalsprocessen påbörjas omgående och intervjuer sker fortlöpande!

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta förbundsdirektör Anneli Tellmo Brännström, 0381-67 95 86 eller e-post anneli.tellmo-brannstrom@hoglandet.se

Facklig företrädare:
Ronnie Åkesson, Vision, 0381-67 95 85 eller e-post ronnie.akesson@hoglandet.se


Sista ansökningsdag:
23 juni 2024

Kontakt:
Förbundsdirektör Anneli Tellmo Brännström, 0381-67 95 86 eller e-post anneli.tellmo-brannstrom@hoglandet.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb