Upphandlingschef till Klippans kommun

Om arbetsplatsen

Är du en entusiasmerande och kommunikativ ledare med grunden i upphandlingsprocessen och LOU? Söker du ledarskapet och möjligheten att vara med och påverka? Hos oss välkomnas du till en verksamhet full av engagemang och framåtanda där vi tillsammans driver utveckling och skapar framgångsrika affärer!

Upphandlingsverksamheten ligger organisatoriskt under kansliavdelningen på Klippans kommun och arbetar utifrån ett samverkansavtal mellan Klippans, Perstorps, Bjuvs, Åstorps och Örkelljungas kommuner samt Söderåsens miljöförbund. Tjänstens placering är i Klippan samt vid behov även Åstorp, Bjuv, Perstorp och Örkelljunga. Verksamheten är bemannad med en upphandlingschef, en upphandlingsstrateg, en upphandlingsjurist samt två upphandlare. Vi har en flexibel arbetsplats med möjlighet till distansarbete och erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus – att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden “Vilja varandras framgång”, “Våga sticka ut” och “Kul i jobbet”. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Arbetsuppgifter

Två viktiga uppdrag blir att utveckla och förbättra samverkan mellan samverkanskommunerna samt att, i samarbete med kommunernas ekonomiavdelningar, koppla upphandlingsverksamheten mot inköpsorganisationerna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter därutöver är att:
• Tillsammans med dina medarbetare skapa framgångsrika affärer för fem kommuner i samverkan
• Tydliggöra och kommunicera upphandlingsenhetens uppdrag
• Ansvara för att avtalsdatabasen hålls uppdaterad
• Utveckla och förbättra arbetssätt och rutiner inom enheten
• Utbilda chefer och medarbetare i upphandlingsprocessen
• Representera upphandlingsenheten både i interna och externa forum

Du får alla delar i ett chefs/ledarskap; budget-, verksamhets- och personalansvar. Du leder och fördelar arbetet inom enheten och driver ibland även egna upphandlingsprojekt samt hanterar överprövningar. Du följer aktivt utvecklingen inom upphandlingsområdet, förmedlar detta till samverkanskommunerna och är drivande i utveckling. Du bistår samverkanskommunerna vid uppdatering och implementering av nya policys, strategier och riktlinjer inom upphandlingsområdet i syfte att i största möjligaste mån ensa styrdokument mellan samverkanskommunerna. Du deltar även i möten med centrala inköpssamordnare som består av representanter från samverkanskommunernas inköpsorganisationer.

Du förväntas ta ett strategiskt helhetsansvar för upphandlingsområdet för att få det effektivt, rationellt och välfungerande med målet att ge bästa stöd och service till samverkanskommunerna i upphandlingsfrågor. Du ska också verka för goda kontakter med näringslivet och stödja företagens möjligheter att lämna anbud.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen från högskole-/universitetsutbildning inom juridik eller annan utbildning inom upphandling och inköp som kan bedömas likvärdig. Du ska ha gedigna kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU), dess tillämpning och gällande praxis. Du har omfattande erfarenhet av offentlig upphandling och inköp samt god erfarenhet av att arbeta med upphandlingssystem. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i ledande roll.

För att lyckas i rollen som upphandlingschef ska du vara en kommunikativ person med stor egen drivkraft. Du värnar om goda relationer med såväl leverantörer som samverkanskommuner. Som person är du affärsmässig och lyhörd inför verksamheternas behov samtidigt som du har ett professionellt förhållningssätt och hög integritet. Som upphandlingschef representerar och företräder du både enheten och samverkanskommunerna i olika sammanhang.

Arbetet ställer krav på att du är noggrann, har en god analytisk förmåga samt kan prioritera och strukturera ditt och enhetens arbete. Du trivs i ledarrollen och är trygg, modig och tydlig i ditt ledarskap. Du är van vid processledning och arbetar lösningsfokuserat. Genom tillit och lyhördhet skapar du förtroende och engagemang i arbetsgruppen.

Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift men även att du har förmågan att förmedla information på ett pedagogiskt vis. Som upphandlingschef kommer du att ha mycket externa och interna kontakter varför din kommunikations- och samarbetsförmåga är av stor betydelse. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Ansök senast:
2024-05-05

Referensnummer:
C187362-2024-5

Kontakt:
Cecilia Christensen,
Kanslichef, tel:0435-281 03,
cecilia.christensen@klippan.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb