Upphandlingschef till Linköpings universitet

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu en Upphandlingschef till Linköpings universitet.

Hos oss får du chansen att utvecklas hos en stor arbetsgivare, samtidigt som du bidrar med ny kunskap och nya perspektiv. Här får du möjligheter att bredda din kompetens, skapa nätverk och samarbeta med kompetenta kollegor.  

Om jobbet

Universitetets huvuduppdrag är att bidra till samhällets utveckling genom utbildning, forskning och samverkan. Genom att tänka fritt och göra nytt tar LiU sig an samtidens utmaningar. Som upphandlingschef får du möjlighet att inta en viktig och spännande roll där du tillsammans med kollegor arbetar för att ge ett professionellt och ändamålsenligt stöd till verksamheten och bidra till att stärka och utveckla universitetets upphandlingsprocesser i framtiden. Universitetets inköpsbehov är av mycket skiftande karaktär vilket avspeglas i upphandlingsuppdragen.

I ditt uppdrag som upphandlingschef bidrar du till att LiU gör goda affärer. Du arbetar för att LiU:s behov av varor och tjänster tillgodoses med rätt kvalitet, till rätt kostnad och enligt gällande bestämmelser. Universitetet står inför att ytterligare utveckla organisationen till en mer ändamålsenlig inköpsorganisation. Som vår upphandlingschef blir din uppgift att leda verksamheten och upphandlingsprocessen i denna riktning.

Du leder en arbetsgrupp med nio upphandlare och en avtalscontrollers. Enheten arbetar med att samordna och genomföra upphandlingar; ge råd, information och utbildning i upphandlingsfrågor samt följa upp och vårda avtal och leverantörskontakter. Du ansvarar för verksamhet, ekonomi och personal inom enheten. I rollen som upphandlingschef arbetar du till viss del med egna upphandlingsuppdrag.

Du ingår i Planerings-och ekonomiavdelningens ledningsgrupp och får således möjlighet att samarbeta nära andra chefer och utvecklas i ditt ledarskap.

Om dig

Vi söker dig som är initiativrik och har ett stort intresse för utvecklingsarbete och ledarskap. Du är en kommunikativ ledare med god förmåga att skapa ett förtroendefullt samarbete i verksamheten. Din professionalitet avspeglar sig i externa och interna möten. Du får individer att växa och grupper att komma samman genom delaktighet och engagemang. Som person är du kvalitetsmedveten och har ett mål- och resultatinriktat arbetssätt. Du trivs med att arbeta strategiskt och kan väga samman och ta hänsyn till flera olika faktorer i dina beslut.

Vi vill att du har:

  • Akademisk utbildning motsvarande minst 3 år inom juridik, ekonomi, teknik eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget
  • Erfarenhet av chefs- eller ledarskap
  • Mycket goda kunskaper i regelverk inom offentlig upphandling
  • Erfarenhet av kvalificerat arbete med upphandling och inköp
  • Mycket god förmåga att kommunicera i både tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet från arbete i en större och komplex organisation
  • Erfarenhet av att leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete
  • Erfarenhet av upphandlings- och avtalsjuridiska frågeställningar

Din arbetsplats

Du kommer att verka vid Upphandlingsenheten som är en del av Planerings- och ekonomiavdelningen vid Universitetsförvaltningen. Enheten är ett professionellt stöd inom upphandling och arbetar för att utveckla det strategiska och långsiktiga perspektivet i upphandlingsverksamheten med iakttagande av de principer som slås fast i LiUs upphandlingspolicy. Läs mer om vår verksamhet här.

Om anställningen

Tillsvidareanställning. Heltid.

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön och förmåner

Individuell lönesättning.

Våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsersättning och goda semester- och pensionsvillkor. Vi erbjuder möjlighet till distansarbete viss del av din arbetstid när verksamhetens behov och arbetsuppgifterna medger detta.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 24 augusti. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Sök jobbet” här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor. Välkommen med din ansökan!
Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner

Agneta Frode Blomberg, Planerings- och ekonomidirektör, 013-28 21 17, agneta.frode.blomberg@liu.se

Karin Jarheden, HR-partner, 013-28 18 56, karin.jarheden@liu.se


Sista ansökningsdag: 24 augusti 2023

Ref LiU-2023-02588

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb