Upphandlingschef till Nässjö kommun

Om arbetsplatsen

Kommunledningskontoret lyder direkt under Kommunstyrelsen och har majoriteten av sina enheter och avdelningar placerade i Nässjö Stadshus. Här bereds och fattas kommunens politiska beslut. Kommunledningskontoret är den förvaltning där övergripande funktioner så som ekonomi, kommunikation, personal, e-utveckling etc. verkar. Här sker även det koncernövergripande utvecklingsarbetet med tillväxt och hållbar utveckling.

Arbetsuppgifter

Upphandlingsenheten, som är en enhet under Nässjö kommuns centrala ekonomiavdelning, leder, effektiviserar och utvecklar kommunens upphandlingsarbete. Enheten har till uppdrag att genomföra upphandlingar, informera om avtal, ge stöd och råd i inköps- och upphandlingsfrågor samt ansvara för vår e-handel. En annan viktig uppgift är att samordna upphandlingsfrågorna inom kommunkoncernen och tillsammans med övriga höglandskommuner.

Upphandlingschefen leder arbetet på enheten, vilket innebär både operativt och strategiskt arbete tillsammans med ekonomi- och personalansvar. Det strategiska arbetet innebär bl.a. att tillsammans med näringsliv och politik arbeta för upphandling som ett verktyg för samhällsutveckling utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det strategiska uppdraget inbegriper också att fortsatt utveckla enhetens arbete med kategoristyrning, strategisk materialförsörjning och utveckling av upphandlingsprocesserna. Inom det operativa uppdraget agerar upphandlingschefen som kommunkoncernens knytpunkt i upphandlingsfrågor. Förutom upphandlingschefen består enheten av fem upphandlare och en e-handelsadministratör. Upphandlingschefen rapporterar till ekonomi- och finanschefen.

I rollen som upphandlingschef erbjuds du ett utvecklande och varierande arbete tillsammans med engagerade medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet och en akademisk utbildning inom juridik, ekonomi och/eller inköp eller annan lämplig utbildning. Du är initiativrik, intresserad av utvecklingsfrågor, mål- och kvalitetsinriktad och professionell i mötet med leverantörer. Du bör ha lätt att kommunicera i både tal och skrift. Du förväntas även att fortsätta vårt arbete med att effektivisera vår upphandlings- och inköpsverksamhet.

God samarbetsförmåga, hög servicekänsla och driv är nödvändiga egenskaper för att du ska lyckas i arbetet. Vidare kräver rollen att du har en analytisk förmåga, är noggrann och strukturerad och klarar av att arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt. Med utgångspunkt från att rollen är mångfacetterad är det nödvändigt att du på ett effektivt sätt kan ställa om mellan olika frågor och att du har god förmåga att göra prioriteringar och fatta snabba beslut.

Det är viktigt att du har erfarenhet av offentliga upphandlingar och därmed har skaffat dig goda kunskaper om gällande regelverk, dess praktiska tillämpning samt trender inom upphandlingsområdet. Du måste även vara utåtriktad och har förmåga att skapa goda relationer, såväl internt som externt. Du är självgående och kan ta en ledarroll både som chef och i upphandlingsprojekt. Som ledare förväntas du vara lyhörd och fortsatt utveckla enheten som ett team samt medarbetarna i sina roller som offentliga upphandlare.

Erfarenhet av digitala upphandlingssystem, e-handel, korrespondens med myndigheter och utförande av utbildningar är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Erfarenhet krävs.


Ansök senast: 2023-02-05

Referensnummer: A1191660

Kontakt:
Jan Öhlin, Ekonomichef
Mobiltelefon 0380-518861

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare når du via medborgarkontoret, 0380-51 80 00

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb