Upphandlingsjurist med affärsdriv till PTS

Är du en erfaren avtals- och upphandlingsjurist med mycket goda kunskaper om offentlig upphandling och drivs av tanken att genomföra bra och nytänkande affärer? Vill du arbeta med affärsjuridik för det offentliga? Då har vi jobbet för dig!

Upphandlingsenheten står för en spännande utvecklingsresa med fokus på expansion och förändring. Post- och Telestyrelsens organisation planeras växa med över hundra medarbetare på bara några år och det ställer särskilda krav på upphandlingsenheten, för när organisationen växer så växer upphandlingsenheten exponentiellt allt eftersom fler och fler upphandlingar då överskrider tröskelvärdena och då kräver mer tid och kunskap.

I tjänsten som jurist på Post- och Telestyrelsen arbetar du med att vägleda och agera rådgivare till både juniora och seniora upphandlare i affärs- och upphandlingsjuridiska frågor. Arbetet innehåller allt från att agera bollplank och genomföra rättsutredningar i frågor om val av upphandlingsförfarande, utformning av kvalificeringskrav, utformning av olika utvärderingsmodeller, till tvistlösning, överprövningsärenden, och tillämpning av undantagsbestämmelser. Som jurist på upphandlingsenheten kommer du att ha en expertfunktion, vilket ställer särskilda krav på prestigelöshet och kommunikativ förmåga både inom enheten och inom hela myndigheten. Vidare ska du som jurist vägleda upphandlare så att de kan arbeta med alla verktyg i den upphandlingsrättsliga verktygslådan i syfte att nå den bästa offentliga affären. Tjänsten innebär även att genomföra upphandlingar och mer komplexa förnyade konkurrensutsättningar.

Du kommer att få arbeta i ett tight team om består av mig, Theodor, som är upphandlingschef, fyra upphandlare, och en upphandlingsjurist

Vem är du?
Du är specialist på upphandlingsregelverket och du kommer agera rådgivare till dina kollegor. Därför behöver du arbeta med hög grad av prestigelöshet för att uppnå ett bra samarbete med dem. För att få till den bästa offentliga affären behöver du kunna arbeta med tillämpning av juridiken på ett sätt som skiljer sig från andra förvaltningsrättsliga områden, och att ha ett lösningsfokuserat och affärsinriktat förhållningssätt är därför väldigt viktigt. Jag som chef kommer att finns med i många juridiska frågor men jobbet kräver att du behöver vara självgående och kunna ta egna initiativ. För oss är dina personliga egenskaper viktiga, därför kommer vi lägga stor vikt vid dessa.

Vi söker dig som har:

  • Juristexamen eller jur. kand.
  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom områden som är relevanta för tjänsten
  • Arbetslivserfarenhet från kvalificerat upphandlingsarbete alternativt god utbildningsbakgrund inom området
  • Mycket goda kunskaper om LOU
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska

Det är även meriterande om du har:

  • Längre erfarenhet av upphandlingsjuridiskt arbete
  • Goda kunskaper inom kommersiell avtalsrätt
  • Erfarenhet av förhandling
  • Goda kunskaper om upphandlingsverktyget Visma TendSign

Bra att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Som anställd på myndigheten får du del av förmåner såsom lunchförmån, bra semestervilkor och pension. Vår arbetsplats är på Hälsingegatan 38 där du kommer att arbeta i moderna aktivitetsbaserade lokaler, men har även möjlighet att jobba hemifrån upp till 40%.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet i form utav 2 friskvårdstimmar i veckan och 5000 kronor i friskvårdbidrag, det finns även en friskvårdsförening som anordnar olika aktiviteter. Här kommer du får ett givande och omväxlande arbete på en myndighet där du kan växa och utvecklas – både personligt och professionellt.

Hur ansöker jag?
För att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av dig som sökande använder vi oss av urvalsfrågor. Vi ber dig därför att svara på frågorna så utförligt som möjligt så att vi kan avgöra hur väl du matchar den efterfrågade kompetensen. Vi önskar att du inte bifogar en bild eller information om personnummer och adress i ditt CV. Du behöver inte bifoga ett personligt brev utan kan ladda upp ditt CV två gånger.

Har du skyddade uppgifter av något slag ber vi dig kontakta ansvarig HR-specialist.

Att arbeta på PTS:
Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

Välkommen med din ansökan senast 29 augusti.


Sista ansökningsdag:
29 augusti 2023

Kontakt:
Enhetschef Theodor Israelsson Theodor.Israelsson@pts.se eller HR-specialist Sofia Linden Falkenlöv Sofia.LindenFalkenlov@pts.se.
Facklig arbetstagarorganisation: saco@pts.se.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb