Upphandlingsjurist till polisens IT-avdelning

Vill du arbeta med utmanande och intressanta upphandlings- och inköpsuppdrag inom IT-området? Vi söker nu en jurist som brinner för offentlig upphandling och inköp till gruppen It-juridik med placering på Kungsholmen i Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Vi bidrar till polisorganisationens förmåga att kontinuerligt och på ett rättssäkert sätt tillgodose hela polisen och dess drygt 35 000 medarbetares behov av produkter och tjänster inom IT, vilket är till nytta för användarna och medborgarna.

I dagsläget består IT-avdelningen av över 1 000 medarbetare som tillsammans sköter inköp, utveckling, drift, säkerhet och underhåll av IT-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor och upphandlingar med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU. Vi stöttar också polisverksamheten i olika typer av ärenden.

Vad kan vi erbjuda dig

 • Möjlighet till stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter och ett självständigt ansvar
 • Möjlighet att bidra till ett viktigt samhällsuppdrag
 • Möjlighet till löpande kompetensutveckling
 • Centrala lokaler på Kungsholmen
 • Möjlighet till distansarbete
 • En friskvårdstimme per vecka samt friskvårdsbidrag
 • Ett gym i fastighetens egna lokaler

Arbetsbeskrivning

Gruppen it-juridik arbetar främst med avtalsrätt, it-rätt, upphandlingsrätt, dataskydd och säkerhetsjuridik. Till gruppen IT-juridik söker vi ytterligare en jurist som brinner för upphandlingsrätt och avtal och som genom sitt arbete vill säkra goda affärer. IT-juridik ger stöd till IT-inköpsfunktionen samt till övriga enheter inom IT-avdelningen. Hos oss på IT-inköp får du möjlighet att arbeta med utmanande och intressanta upphandlings- och inköpsuppdrag av avancerad IT-teknologi i nära samarbete med den polisiära verksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att ge aktivt och rådgivande stöd i upphandlingar inom IT-rättsområdet samt vid avrop/beställningar från befintliga avtal med fokus på upphandlingsrätt. Utöver detta kommer du att jobba med ett flertal utvecklande områden såsom avtalsrätt, offentlighet och sekretess samt allmän förvaltningsrätt. Du kommer även att få lämna synpunkter på remisser och styrdokument inom det IT-rättsliga området. Du kommer att arbeta nära verksamheten och ha täta kontakter med många duktiga specialister inom It.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Granskning och stöd vid utformningen av upphandlingsdokument och avtal
 • Rådgivning i avtalsfrågor
 • Göra rättsutredningar
 • Hantera överprövningsprocesser
 • Ansvara för omvärldsbevakning inom upphandlingsområdet
 • Hålla interna utbildningar inom upphandlingsområdet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Jur.kand. eller Juristexamen
 • Flera års relevant erfarenhet av att arbeta med upphandlingsrätt enligt lagen om offentlig upphandling (LOU)
 • Erfarenhet av att granska och upprätta avtal
 • God stilistisk förmåga
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i så väl tal som skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av lagen om offentlig upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
 • Arbetslivserfarenhet av eller utbildning inom säkerhetsskyddslagen
 • Erfarenhet av avtalsförhandlingar
 • Erfarenhet av att självständigt ha genomfört överprövningsprocesser i förvaltningsdomstol

Personliga egenskaper:

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är leveransorienterad och förstår vikten av samarbete i positiv anda. Du brinner för att bidra till samhällsnyttan. Som person är du förtroendeingivande och agerar med gott omdöme. Du bidrar till god stämning och har lätt för att samarbeta.

Det är viktigt att du kan förmedla din juridiska sakkunskap på ett pedagogiskt sätt som är anpassat till mottagaren. Du förväntas bl.a. föredra ärenden för IT-avdelningens ledning. Du ska vara en mycket god skribent samt ha en god förmåga att hålla muntliga presentationer.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är drivande och framåt, flexibel och har vana att arbeta såväl självständigt som i grupp. Som rådgivande jurist på IT-juridik ska du vara lösningsorienterad och inspireras av att arbeta tillsammans med andra för att gemensamt nå myndighetens utsatta mål.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den  19 maj 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A184.705/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A184.705/2023 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Polisen:

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 35 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 


Ansök senast:
19 maj 2023

Referensnummer:
A184.705/2023

Kontaktpersoner:
Gruppchef, Eva-Stina Nordell tfn:
010-563 44 72.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult, Alfredh Öhrnberg, alfredh.ohrnberg@polisen.se

Fackliga företrädare:
Saco-S, Lawen Dehghani, tfn:
010-563 85 79
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn:
010-563 87 10
Fackförbundet ST, Pär Renberg tfn:
072-246 52 37
SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn:
010-561 66 27

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb