Upphandlingsledare, Trafikkontoret, Göteborgs stad

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en erfaren upphandlingsledare som vill vara med och bidra i arbetet med att bygga en ny storstad.

Trafikkontoret har en bred verksamhet som spänner över många olika verksamhetsområden och som upphandlingsledare innebär det ett varierande arbete med många spännande upphandlingar av olika karaktär. I nära samarbete med verksamheten ansvarar du för att självständigt driva och genomföra entreprenad- och konsultupphandlingar från behovsanalys till upprättande av avtal utifrån Lagen om offentlig upphandling, LOU.

Din roll som upphandlingsledare på trafikkontoret är bred och innebär både operativa och strategiska uppgifter. Du arbetar med genomförandet av upphandlingar från upprättande och granskning av upphandlingsdokument samt ansvarar för hela processen från annonsering till kontraktstecknande. Därutöver stödjer du verksamheten i löpande upphandlings- och inköpsfrågor. Du deltar aktivt i arbetet med att utveckla upphandlingsverksamheten utifrån ett helhets- och affärsperspektiv. Det kan till exempel innebära att genomföra förbättringsaktiviteter kopplade till inköps- och upphandlingsprocessen eller att utveckla kravställningar, upphandlingsformer, ersättningsformer, incitament och samverkansformer. Du arbetar också med stöd till projektledare och chefer i förvaltningen, planerar och genomför utbildningar inom verksamhetsområdet samt stödjer interna utvecklingsprojekt för inköpsstrategier.

Du bidrar även aktivt till samarbeten och utvecklingsinitiativ inom upphandlingsområdet i staden och gentemot leverantörsmarknaden.

Du kommer att tillhöra enheten Ledning och styrning som består av 20 medarbetare, varav tre är upphandlingsledare. Enheten leder och stödjer hela kontoret i förvaltningsgemensamma styrnings- och ledningsfrågor, verksamhetsutveckling samt utgör stöd för hela kontoret när det gäller juridik, avtalsfrågor och upphandling. Vi omvärldsbevakar inom våra ansvarsområden och har ett övergripande ansvar för att samordna och inspirera till utveckling av kontorets verksamhet och kvaliteten på våra leveranser. Enheten består idag av medarbetare med både djupa specialistkunskaper och breda kunskaper och erfarenheter av att utveckla verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi-, juridik, samhällsplanering eller ingenjörsområdet alternativt yrkeshögskola med inriktning offentlig upphandlare. Du har några års erfarenhet av att självständigt driva och genomföra upphandlingar enligt LOU. Erfarenhet från anläggningsbranschen samt upphandling av entreprenader, tjänster och konsulttjänster är meriterande.

Vi söker dig som är drivande och affärsmässig med fokus på kvalité och effektivitet i upphandlingar kopplat till resultatet i verksamhetens utförande. Du har intresse för arbete med utveckling av konsult- och/eller entreprenadaffären och god kännedom om LOU, anläggningsbranschen samt de regelverk som styr branschens verksamhet.

För att vara framgångsrik krävs det att du har en god strategisk höjd och agerar utifrån ett helhetsperspektiv. Du arbetar strukturerat och noggrant samt har analytisk förmåga. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med verksamheten och det är därför viktigt att du är relationsskapande, har god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

För att möta de komplexa och varierande utmaningar som trafikkontorets verksamhet står inför de kommande åren krävs även att du som person är utvecklingsinriktad och har förmåga till nytänkande.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Vi erbjuder en arbetsplats i en förvaltning där utveckling står i fokus, både internt hos oss och även i flertalet av de uppdrag vi bedriver i staden. Våra medarbetare har breda och varierande kompetenser. Vår arbetsplats är belägen i centrala Göteborg och vi erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Ett hållbart arbetsliv är viktigt för oss där du ska kunna kombinera ett spännande och givande arbetsliv med ditt privatliv. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Om rekryteringsprocessen:
För din kännedom arbetar vi med kompetensbaserade rekryteringsprocesser, en metod som innebär att vi fokuserar på kompetens för tjänsten samt personliga egenskaper. Ansökningarna hanterar vi löpande och kan komma att bjuda in till intervjuer innan sista ansökningsdag. För en del av våra rekryteringar tillämpar vi testning som en del av vårt urvalsarbete. Mer information gällande testning får du om du går vidare i processen.

Vill du veta mer om oss? Följ vår företagssida på LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/trafikkontoret-goteborgs-stad/

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

Om Trafikkontoret

Göteborg är mitt uppe i ett stort stadsutvecklingssprång. Vår stad växer varje år och har ambitioner att fortsätta växa som regionens kärna. Trafikkontoret har en central roll i utvecklingen av staden, men också att förvalta den befintliga staden. Idag är vi ca 470 medarbetare som planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens infrastruktur, gator och offentliga rum till största möjliga nytta för stadens boende, besökare och verksamma. I vårt uppdrag finns också att boka och administrera färdtjänstresor och andra serviceresor. Tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i Göteborgs stad arbetar vi för att Göteborg ska fortsätta växa och utvecklas till en stad för alla.


Sista ansökningsdatum:
2021-10-28

Referensnummer: 
00079/21

Kontaktpersoner
Maria Hagberg, Enhetschef,  031-368 26 46

Fackliga företrädare
Susanna Sandcrona, Vision,
031-368 23 58

Åsa Bendz, Saco, 031-368 25 17

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb