Upphandlingsmyndigheten söker strategisk inköpare

Vi behöver förstärka vår interna inköpsfunktion med ytterligare en medarbetare. Kanske är det du som vill vara med och bidra så att vi fortsätter att ligga i framkant? På sikt kan det också finnas möjligheter att delta i kärnverksamhetens arbete.

På Upphandlingsmyndigheten är offentlig upphandling ett kärnområde, och du har därför expertis inom upphandlingsområdet i din närhet. Inköpsfunktionen, tillhör Verksamhetsstödavdelningen, som idag består av 13 medarbetare, med olika stödfunktioner. Totalt är vi idag ca 80 anställda på Upphandlingsmyndigheten och vi sitter i moderna, aktivitetsbaserade, lokaler i Solna Business Park, nära allmänna kommunikationer.

Arbetsuppgifter
I rollen som strategisk inköpare kommer du tillsammans med ytterligare två strategiska inköpare, att delta i arbetet med att bibehålla och vidareutveckla vår interna inköpsfunktion. Samtidigt stödjer ni verksamheten med att genomföra olika typer av inköp/upphandlingar. Du kommer tillsammans med beställare från verksamheten att ansvara för framtagande och genomförande, vilket omfattar hela inköpsprocessen från behovsanalys till avtalsförvaltning.

Arbetet innebär att

 • ge råd, stöd och support vid frågor som inkommer till vår interna inköpsfunktion
 • aktivt delta i funktionens verksamhetsutveckling som exempelvis kan innebära att ge förslag till relevanta styrdokument, riktlinjer och rutiner
 • ansvara för att samordna och leda genomförandet av upphandlingar enligt de givna regelverken och myndighetens riktlinjer
 • ansvara för avrop och förnyade konkurrensutsättningar, från egna avtal, men också från statliga ramavtal
 • arbeta aktivt, i dialog med beställaren, samt hantera avtalsfrågor och kontakt med
  • leverantörer
  • arbeta operativt med vårt e-handelssystem Proceedo, samt stötta övriga medarbetare i användandet av systemet.

  Du arbetar enligt de metoder, stödmaterial och annat som Upphandlingsmyndigheten tillhandahåller inom ramen för sin verksamhet.

  Du ska ha

  • utbildning som certifierad inköpare/upphandlare, jurist eller liknande utbildning
  • minst två års aktuell erfarenhet av att självständigt genomföra offentliga upphandlingar av tjänster under och över tröskelvärdet, enligt LOU
  • god förmåga att uttrycka dig pedagogiskt i tal och skrift på svenska.

  Du bör ha

  • erfarenhet av att leda projekt
  • erfarenhet av upphandlingsverktyget TendSign
  • erfarenhet av e-handel.

  Personliga egenskaper
  Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, lösningsorienterad och som vill vara med att bidra till och ta ansvar för det gemensamma resultatet. Du har ett strukturerat arbetssätt, och har förmåga att planera och analysera ditt arbete både på kort- och lång sikt. I din roll kommer du ha såväl interna som externa kontakter, vilket gör att det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är lyhörd. Vidare söker vi dig som är affärsinriktad och som vill skapa hållbara, innovativa och effektiva offentliga affärer.

  Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

  Om Upphandlingsmyndigheten
  Upphandlingsmyndigheten jobbar för att de offentliga affärerna ska göra största möjliga nytta för samhället. Vår vision är sunda offentliga affärer för en hållbar framtid. Tillsammans med andra verkar vi för att fler ska använda den offentliga köpkraftens styrka och möjlighet att bidra till samhällets hållbara omställning och en säker försörjning.

  Vi är en modern myndighet som samlar en bredd av kompetenser. I dag är vi cirka 80 medarbetare. Hos oss är det viktigt med samverkan och samarbete i genomförandet av vårt uppdrag, både internt och externt. Vi har en flexibel arbetsplats med tillgång till ljusa och nyrenoverade lokaler i Solna, nära allmänna kommunikationer. Läs mer om vårt uppdrag och oss som arbetsgivare på vår webbplats.

  Anställningen
  Anställningen är en tillsvidareanställning och vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning. Tillträde januari 2023 eller enligt överenskommelse. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi tillämpar förtroendearbetstid och viss möjlighet till arbete på distans.


Ansök senast: 18 november 2022

Kontakt:
Eva Lindgren, avdelningschef för avdelningen verksamhetsstöd,
08-586 217 10

Adina Gustafsson, HR-specialist,
08-586 217 88

Henrik Grönberg, Saco-S, 08- 586 217 16

Daniel Mott, ST,
08-586 217 70

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb