Vass Affärsanalytiker med kompetens inom databearbetning

Vill du också vässa välfärden genom att inspirera och bidra med nya insikter om hur Adda kan skapa bättre erbjudanden och tjänster? Då är det här en fantastiskt möjlighet för dig!

Affärsområde Adda Inköpscentral erbjuder ramavtal och dynamiska inköpssystem som verktyg att nå de nyttor som våra kunder har behov av i sina olika verksamheter. Internt jobbar vi med målstyrning och uppdragstaktik där uppföljning av måluppfyllnad är en viktig grundpelare.

Tjänsten

I rollen som Affärsanalytiker kommer du att tillhöra Inköpscentralens avdelning Affärsstöd. Avdelningen ansvarar för att samla den utveckling som pågår inom affärsområdet och du blir en nyckelperson i vår verksamhet. Du kommer att arbeta med kund- och affärsanalysarbete tillsammans med verksamheten och vara ett viktigt stöd i vår uppföljning inom det finansiella området. Du kommer att arbeta med uppföljning av våra KPI:er och Inköpscentralens kund- och affärsinsikter.

Vidare blir du ansvarig för att rapportera i våra ledningsgrupper samt vara ett stöd i vårt budgetarbete. Du kommer även att vara med och forma, genomföra och utveckla vårt arbete med data och statistik. Bearbeta stora datamängder, hantera kund- och leverantörsregister och utveckla vår dataanalys och visualisering samt stötta i att vi får kvalitativa statistikunderlag är viktiga arbetsmoment. Du kommer ansvara för att utveckla vårt analys-, data- och statistikarbete.

Kvalifikationer

  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig
  • Minst fem års erfarenhet av att arbeta i en analytikerroll eller likvärdig erfarenhet
  • Minst två års erfarenhet av att utveckla och analysera BI-system (tex Qlik Sense) eller kvalificerade Excel-verktyg.

Din profil

Du är en nyfiken och driven analytiker som brinner för analysering och visualisering av data. Du gillar att hantera stora datamängder för att ta fram analyser och insikter, har mycket god förmåga att kombinera och analysera stora datamängder och transformera detta till rapporter och insikter.

Du har god kännedom om den tekniska utvecklingen inom området och brinner för att förenkla och förbättra vår datatillgång. Du är en engagerad, noggrann, strukturerad och kommunikativ person.

Vi arbetar mycket med våra relationer och samskapar inom hela Adda-koncernen och för att trivas i rollen behöver du vara en van presentatör med mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mia Friari Söderholm, chef Affärsstöd, mia.friarisoderholm@adda.se. Sista ansökningsdag är 7 juni, men vi kommer att ta in sökanden för intervju löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda

Adda är ett företag inom SKR som erbjuder tjänster och produkter inom digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling. Vi skickliggör våra kunder genom att utveckla kompetens och förmåga att ställa om. Det ger hela välfärden möjlighet att spara både tid och pengar. Adda har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet på www.adda.se


Sista ansökningsdag:
7 juni 2024

Kontakt:
Mia Friari Söderholm, chef Affärsstöd, mia.friarisoderholm@adda.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb