Verksjurister till säkerhetspolitisk myndighet

Är du en senior jurist som vill arbeta på en myndighet med ett viktigt uppdrag och som befinner sig i en spännande tillväxtfas? ISP växer och söker flera verksjurister till Juridik- och tillsynsgruppen.

Arbetsbeskrivning

Som verksjurist på ISP får du möjlighet att arbeta brett med olika verksjuridiska frågor samt med uppgifter relaterade till kärnverksamheten.

I ditt arbete bistår du chefsjuristen i dennes uppgifter och deltar aktivt vid utvecklingen av myndighetens juridiska arbete, innefattande framtagande av policy- och rutindokument. Du är juridiskt stöd för vanligt förekommande verksjuridiska frågor rörande främst förvaltningsrätt och offentlighets- och sekretess, men även offentlig upphandling och/eller personuppgiftslagstiftningen. Du kommer att genomföra rättsutredningar, remissarbete. Även föreskriftsarbete kan förekomma.

Du utgör ett stöd till gruppens jurister i handläggningen av förvaltningsrättsliga ärenden, främst avseende krigsmateriellagstiftningen. Du stöder även juristerna med ärenden om begäran om utlämnande av allmän handling samt avlastar dem med dessa ärenden. Tjänsten innebär kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag. I arbetet kan även ingå att hålla i utbildningar och delta som expert i olika projekt, såväl nationellt som internationellt.

ISP har ett viktigt uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Detta medför att en stor del av arbetsuppgifterna i hög utsträckning omfattas av sekretess och möjligheterna till distansarbete är därför begränsade. Detta innebär även att medarbetarna inte sitter i öppna kontorslandskap.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Gruppen

Juridik- och tillsynsgruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd som även innehåller Gruppen för personal, ekonomi och administration samt IT-gruppen. Enheten leds av enhetschefen som även är myndighetens chefsjurist och stf. generaldirektör. Juridik- och tillsynsgruppen bistår chefsjuristen i dennes uppgifter och ansvarar för att utföra myndighetens tillsynsuppdrag samt för ärenden om sanktionsavgift och misstanke om brott.

Juridik- och tillsynsgruppen leds av en gruppchef, tillika biträdande chefsjurist. Gruppen är för tillfället i en tillväxtfas och kommer inom kort att bestå av ca tio medarbetare; verksjurister, jurister, tillsynsansvarig och tillsynshandläggare. I rekryteringen kommer vi därför att fästa avseende vid att tillräcklig kompetens för samtliga relevanta rättsområden tillförs gruppen.

Kvalifikationer:

 • Juris kandidat-/juristexamen
 • Flerårig och aktuell erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, gärna från statlig myndighet
 • Goda kunskaper om
  • förvaltningsrätt,
  • offentlig upphandling,
  • personuppgiftsbehandling, eller
  • offentlighets- och sekretesslagstiftningen.

Meriterande:

 • Fullgjort notarietjänstgöring eller motsvarande erfarenhet från domstol som myndigheten bedömer som likvärdig
 • Tidigare erfarenhet av kvalificerat arbete med
  • förvaltningsrätt,
  • offentlig upphandling,
  • personuppgiftsbehandling, eller
  • offentlighets- och sekretesslagstiftningen.
 • Erfarenhet av lagstiftningsarbete
 • Erfarenhet av kvalificerat rättsligt utredningsarbete.

Även om arbetsplatsen präglas av samarbete är arbetet självständigt och ställer höga krav på att du har en god förmåga att organisera och prioritera dina arbetsuppgifter samt ett strukturerat angreppssätt för att driva processer framåt. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Vidare har du god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i omfattande material. Du har hög arbetsförmåga och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)

ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten att växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som längre semester och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
Ansökan ska ha inkommit senast den 8 februari 2023 till rekrytering@isp.se med angivande av referensnummer 2023-9.2-0003. Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden har löpt ut.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 


Sista ansökningsdag: 8 februari 2023

Referensnummer: 2023-9.2-0003

Kontakt:
Gruppchef Jannice Westerholm, 08-406 31 17 eller jannice.westerholm@isp.se.

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på rickard.rens@isp.se eller 08-406 31 01.

 

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb