Vill du bidra till att stärka läkemedelsförsörjningen av vacciner i Sverige?

Adda Inköpscentral jobbar med nationella upphandlingar inom Vård och Läkemedel och vi söker dig som har en bakgrund som farmaceut (apotekare, receptarie), biomedicinsk analytiker eller har studerat medicin, biologi, kemi, fysiologi, farmakologi eller farmaci. Adda upphandlar bl.a. alla vacciner som ingår i det nationella barnvaccinationsprogrammet samt andra vaccinationsprogram i Sverige och nu söker vi en ny medarbetare för att axla rollen som upphandlare.

Vi tror att du som har djup kunskap om läkemedel eller något närbesläktat område kan vara rätt person för det här uppdraget. Kanske är du redan kunnig inom upphandling och kan upphandla i enlighet med LOU, eller så har du en bakgrund inom läkemedel och vacciner och kan därför vara helt rätt för jobbet. I så fall räknar vi med att du är villig att lära dig upphandling, någonting som vi på Adda är vassa på!

Tjänsten

I rollen som upphandlare kommer du tillhöra kategorigruppen Vård och Läkemedel där läkemedel, medicinteknik och vårdrelaterade produkter/tjänster ingår. Kategorin Vård och Läkemedel är under uppbyggnad där du blir en nyckelperson och får stor möjlighet att forma arbetet tillsammans med kategori- och avtalsansvarig, koordinator, kundstöd, kundsupport och kategorigruppchef. Vi arbetar med kategoristyrning och har tvärfunktionella team där du som upphandlare leder upphandlingsteamet.

Som upphandlare hos oss kommer du att leda, driva och genomföra upphandlingar på nationell och regional nivå, från förstudie till avtalstecknande. Du kommer att genomföra upphandlingar inom kategorin Läkemedel och Vård där tyngdpunkt ligger kring olika vacciner. En fördel är om du har erfarenhet av att driva större upphandlingar i enlighet med LOU med många intressenter där en del av upphandlingsteamet består av externa experter med kunskap inom läkemedel. Vi ser också att du är nyfiken på förvaltningsarbetet inom kategorin och vill driva det arbetet vidare.

Vi arbetar mycket med våra relationer både till kund och marknad genom bl.a. hearings och workshops varför du ska trivas i en roll med många kontakter både internt och externt. Du bör vara en van projektledare och trivas med att leda möten, fördela arbete och se vad som behöver göras. I tjänsten finns det möjlighet att representera Adda i externa sammanhang, exempelvis kundmöten, föreläsningar eller andra typer av event. Viktigt är att du har den goda affären i centrum för att på så sätt skapa bästa nyttan till våra kunder.

Kvalifikationer

  • Utbildad Apotekare (farmaceut, receptarie) biomedicinsk analytiker eller inom medicin, biologi, kemi, fysiologi, farmakologi, farmaci.
  • Minst sju års erfarenhet av arbete med läkemedel, medicinskt besläktat yrke eller motsvarande. Alternativt erfarenhet av offentlig upphandling inom företrädesvis vacciner, läkemedel och/eller vårdrelaterade produkter eller likvärdig erfarenhet.
  • Noggrann, strukturerad, kommunikativ och analytisk.
  • Mycket god förmåga att samarbeta med andra och att arbeta teambaserat.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Din profil

För att lyckas i ditt arbete hos oss ser vi att du är en person som tar ansvar, vågar fatta beslut och driva upphandlingar framåt. Du är trygg i din egen förmåga och vågar lita på andra. Du tycker om att driva projekt och brinner för att förenkla och förbättra läkemedelsförsörjningen i Sverige. Viktigt för oss är att du är nyfiken, vill lära nytt och inte räds en förändring, du är således engagerad och nyfiken på att både utveckla och utvecklas inom kategorigruppen Vård och Läkemedel.

Vidare trivs du i en verksamhet som har högt tempo, är en lagspelare och du kan balansera mellan noggrannhet och effektivitet.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 29 Oktober.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda

När du jobbar på Adda får du ta del av många uppskattade förmåner.
Vi arbetar exempelvis flexibelt och hybrid, vi anordnar olika typer av utbildningar och gör flera aktiva saker för att du ska må bra. Vi jobbar med att ständigt förbättra vår arbetsplats och utveckla våra duktiga medarbetare och har flera år i rad blivit certifierade av Great Place to Work.

Idag består Adda-koncernen består av tre bolag och vi är fler än 180 medarbetare på kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet.


Sista ansökningsdag: 
29 oktober 2023

Kontakt:
Daniel Yousefi
Operativ HR-chef – Adda
daniel.yousefi@adda.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb