Att ledas av en kreativ chef är inte alltid det lättaste. Just när du vet vad du ska göra kommer det nya besked, en ny idé har dykt upp – och innan den är fullföljd kommer nästa.

I en artikel i Harvard Business Review beskriver tidsplaneringscoachen Elizabeth Grace Saunders fyra strategier som du kan använda för att hantera när din chef blir distraherad av allt för många kreativa idéer.

1. Främja ömsesidig respekt.

Om du lätt överväldigas av din chefs alla idéer är du troligen en mer handlingsinriktad person. Risken är då att du börjar sucka och utvecklar en dömande attityd där du ser dig själv som den enda som faktiskt får något gjort.

Men även om din styrka är att du får saker gjorda kan din chefs styrka vara prioriteringarna och att se till att ditt team inte jobbar med sådant som är inaktuellt.

Det handlar alltså inte nödvändigtvis om att skillnaden mellan er är något dåligt – ni kompletterar snarare varandra. Så se till att ha en ömsesidig respekt.

2. Nej, du måste inte agera på alla idéer.

Om du är handlingsinriktad är risken att du tror att varje gång chefen kommer med en ny idé så förväntas du agera. Så behöver det inte alls vara.

Kreativa personer kan lätt komma på hundra nya saker redan före frukost men det betyder inte att alla måste hänga på.

Elizabeth Grace Saunders har exempelvis lagt märke till personer som får ett mejl från chefen och svarar ”toppen, jag kollar på det” och sedan lägger idéerna i en särskild mapp i mejlen – utan att känna sig tvingade att göra mer än så.

Inte förrän samma idé dykt upp flera gånger kan det vara dags att börja göra något.

3. Var tydlig med tidsåtgången.

Kreativa personer kan ha svårt att beräkna den tid något tar. Om det är läge att ta itu med en idé så gäller det att också förklara för sin chef hur mycket tid det kommer att ta så hen kan väga in kostnaden. Är det värt den tiden?

4. Glöm inte planen!

Om din chef själv blir distraherad av alla sina idéer så kan det bli svårt att prioritera. Men i stället för att skjuta ner en favoritidé så kan du peka på den plan som ni arbetar efter just den här månaden eller året. Passar idén in i den planen? Kommer annat att behöva skjutas upp?

På så sätt kan du få din chef att även se det strategiska perspektivet.