Eftersom många anställningsprocesser pausas i december, med alla ledigheter, budgetarbeten och olika tillställningar så är det också många jobbsökare som drar ner på aktiviteten under den här månaden.

Men det finns ändå saker man kan göra i december om man känner sig redo för att söka ett nytt jobb. Affärssajten Fast Company tar upp fyra saker man kan göra under den här tiden, för att vara redo när allt sätter igång igen.

Gör i ordning ditt cv. Men det är inte tillräckligt att bara uppdatera ditt cv. Du bör också undersöka om själva formatet för cv har förändrats – det kan förändras över åren och i olika branscher, om det till exempel är en eller flera sidor som är standard – att det är aktuellt och att det inte smugit sig in korrekturfel. Prata med rekryteringschefer eller människor i din bransch som nyligen fått nytt jobb för att höra vad som gäller.

Ha dina referenser i ordning. Även om dina referenser gillar dig och uppskattar dig som kollega så är det få som gillar att bli överraskade och få ett plötsligt samtal från en av dina potentiella arbetsgivare. Varsko därför dina referenser om dina planer om att söka jobb och om att du använder dem som referenser.

Använd semesterdagarna på rätt sätt. Policyn för semestrar och ledighet varierar på olika företag. Fundera över hur du använder dina semesterdagar. Om man har kvar lediga dagar så kan man åtminstone på vissa företag använda dem tidigt i stället – det kan vara bra att ha lediga dagar i januari om man ämnar söka jobb och gå på jobbintervjuer.

Putsa upp dina kompetenser. Fundera över vilket jobb du vill ha och hur din kompetens matchar detta. Det kan finnas saker där du vet hur man gör, men som du inte gjort på länge. Ta en online-kurs eller fräscha på annat sätt upp dina kunskaper. Det kan vara bra att ha i bagaget vid en jobbintervju.

Till sist: Använd ledigheterna till att ladda batterierna. Se till att du får e-postpåminnelser när det dyker upp jobb som du är intresserad av och bokmärk de företags karriärsidor som du är lockad av.