Region Uppsala söker upphandlare

Referensnr: RK39/2019
Sista ansökan: 2019-11-19
Förvaltning: Regionkontoret
Arbetsplats: Inköp- och upphandlingsenheten

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vår verksamhet
Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja 5 regioner med förbrukningsmaterial.
Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten inom Region Uppsala.
Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till regionens övriga verksamheter.
Inköps- och upphandlingsenheten ansvarar för att på ett resurseffektivt sätt tillhandahålla och koordinera respektive nämnd/förvaltnings behov av köpta varor och tjänster. I det arbetet kommer du att samverka med nämnder, styrelser och förvaltningar inom regionen för att säkerställa rätt krav på köpta varor och tjänster.
Enheten ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Uppsala, tillsammans uppgår inköpen till ca: 8 miljarder kronor per år. Upphandlingarna sker enligt gällande lagar om offentlig upphandling, LOU, LUF och LOV. Vi använder det elektroniska upphandlingsstödet Tendsign samt tillämpar e-handel där vi använder Agresso.

Inom enheten arbetar i dagsläget ett fyrtiotal medarbetare med kvalificerade upphandlingar inklusive viss avtalsuppföljning och inköpsadministration inom områdena varor, tjänster, byggentreprenader och vårdtjänster.
Sedan årsskiftet har tidigare Varuförsörjningen och Region Uppsalas Inköps- och upphandlingsenhet samordnats inom samma enhet.

Nu behöver vi förstärka med fler medarbetare som kan vara med och forma denna nya sammansättning av uppdrag och kompetenser.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet. Du bidrar till utvecklings- och förbättringsarbete inom enheten. Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.

Som Upphandlare medverkar du i, driver självständigt och genomför upphandlingar för Regionens verksamheter. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från framtagande av kravspecifikation, upprättande av förfrågningsunderlag, avtalstecknande till förvaltning av avtal. I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen i upphandlingsfrågor och att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla upphandlingsverksamheten.

Upphandlingarna genomförs ofta i projektform i nära samverkan med verksamhetsföreträdare och med upphandlaren som projektledare. Vi arbetar idag i ett elektroniskt upphandlingssystem Visma Tendsign.

Din kompetens
Vi söker dig som har utbildning inom inköp- och upphandling, juridik, ekonomi, teknik eller motsvarande. Erfarenhet av inköps- och upphandlingsarbete inom offentlig verksamhet är meriterande.

Som person har du lätt för att skapa och utveckla goda relationer. Du är kreativ, analytisk och serviceinriktad samt har en god förmåga att se och förstå helheter. Du trivs och har förmåga att arbeta med flera olika uppgifter parallellt.

Nödvändiga egenskaper för denna tjänst är också att du är självgående och har förmåga att självständigt prioritera och driva arbetet framåt samt en ekonomisk medvetenhet.
God kunskap inom Officepaketet är en förutsättning för att du ska lyckas i uppdraget.

Vi erbjuder
Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Upphandlingschef Anders Östman, 018-611 32 73. Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken i denna annons.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökan
2019-11-19

Referensnr
RK39/2019

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb