Nu söker vi en erfaren upphandlare till leveransteamet styrning och ekonomi, läs mer om DIGG här.

Som upphandlare på DIGG arbetar du självständigt med både strategiska och operativa frågor, i huvudsak inom inköp, avtal och upphandling. Då DIGG är en ung myndighet och upphandlingsprocessen behöver utvecklas, är det arbetet något du förväntas driva självständigt.

Som upphandlare kommer du att:

  • Planera, driva och genomföra upphandlingar, direktupphandlingar och avrop enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) samt avrop från Kammarkollegiets och DIGG:s egna ramavtal
  • Stötta och samordna upphandlingsfrågor inom myndigheten och administrera pågående avtal
  • Kvalitetsgranska, följa upp och utveckla DIGG:s inköps- och upphandlingsprocess till en effektiv och affärsmässig process

Om dig

För att lyckas i rollen ser vi att du är ansvarstagande och är van att arbeta självständigt mot uppsatta mål. Du har lätt för att ställa om och ändra inriktning när förutsättningarna förändras samt vågar ta egna initativ. Du har god samarbetsförmåga vilket betyder att du samarbetar bra med andra genom att du lyssnar, kommunicerar och kan ge och ta feedback på ett konstruktivt sätt. Du tar dig an uppgifter med nyfikenhet och fokuserar på ditt och andras lärande. Du tar ansvar för att förstå och agera i enlighet med DIGG:s roll och uppdrag på en övergripande nivå. Vidare har du har lätt för att sätta dig in i och växla mellan olika perspektiv och ser till hela verksamhetens bästa i beslut och handling. Du är självgående och kan driva och strukturera ditt angreppssätt och driver dina processer framåt.

Du har, under de senaste 5 åren, minst 3 års erfarenhet av att upphandla enligt LOU. Du har mycket god kunskap och erfarenhet av att arbeta med hela upphandlingsprocessen, från att aktivt stödja i behovsanalys, driva och genomföra processen samt att ge stöd och råd under avtalstiden till både beställare och kunder. Det är meriterande om du har erfarenhet av E-handel.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt – Det innebär att du kan producera rapporter och annat skriftligt material. Du uttrycker dig både skriftligt och muntligt på ett pedagogiskt sätt så att mottagaren ska förstå och den röda tråden bibehålls. Du behöver kunna presentera både muntlig och skriftlig information på möten eller andra forum såväl internt som externt.

Du har en relevant akademisk utbildning, certifiering alternativt yrkesutbildning eller motsvarande som vi bedömer vara relevant.

Om DIGG och vad vi erbjuder

DIGG är liten myndighet med ett stort uppdrag. Vi formar fortfarande vår verksamhet, vår kultur och våra arbetssätt. Vi sitter i moderna aktivitetsbaserade lokaler i centrala Sundsvall och erbjuder nu dig möjligheten att få vara med att utveckla vår verksamhet och skapa nytta med oss på DIGG!

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Placeringsort är Sundsvall. Annan placering kan diskuteras. Resor förekommer, men det kan variera över tid.
Säkerhet har hög prioritet för oss på DIGG. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär kan du få här.

Sök

Vänta inte med att söka! Vi strävar efter att ha en så snabb, effektiv och fördomsfri process som möjligt och arbetar därför löpande med vårt urval och med cv-lös rekrytering. Ägna inte onödig tid åt att uppdatera ditt cv, svara istället på våra urvalsfrågor i ansökan.

Sista ansökningsdag är 6 September 2020.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta leveransledare Monica Grahn på tel 010-484 73 18. Facklig kontaktperson Åsa Fridholm, ST. Hon nås via växeln på 0771-11 44 00.

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.