Karolinska Universitetssjukhuset söker upphandlare/avtalscontroller

Upphandlare/avtalscontroller med engagemang för vården

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Vi erbjuder
Tillsammans med Karolinska Institutet utgör Karolinska Universitetssjukhuset ett medicinskt centrum med högt internationellt anseende som ständigt arbetar med att utveckla och förbättra vård och arbetsmetoder i en teknikintensiv miljö.

En viktig komponent i detta utvecklingsarbete är anskaffning av varor och tjänster genom såväl traditionell upphandling som genom olika former av innovationsupphandling.

Inköpsavdelningen på Karolinska Universitetssjukhuset genomför inköp och upphandlingar på uppdrag av sjukhusets olika verksamheter samt stödjer dessa i inköps- och upphandlingsfrågor.

Sjukhusets uppdrag; högspecialiserad vård, forskning och utbildning gör att det finns en utpräglad bredd i behoven.

Vi samarbetar med övriga sjukhus inom Region Stockholm och med Upphandlingsavdelningen vid Serviceförvaltningen samordnas de stora behoven av varor och tjänster.

Vi kan erbjuda dig en spännande utmaning i en av Sveriges största vård- och kunskapsorganisationer och att vara en del av vårdens utveckling.

Om tjänsten
Du ska självständigt planera och genomföra upphandlingar i samverkan med sakkunniga från sjukhusets olika verksamheter. I förekommande fall kan det handla om samordnade upphandlingar för att täcka behoven för flera sjukhus.

Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen, från upprättande av förfrågningsunderlag till aktiv förvaltning och administration av tecknade avtal.

Upphandlingarna genomförs ofta i projektform med upphandlaren som projektledare. Varje upphandlare ansvarar för löpande kontakter och expertstöd inom upphandlingsfrågor till ett antal av sjukhusets verksamheter.

I denna tjänst ingår dessutom att föra aktiv dialog med verksamheterna gällande leverantörs- och sortimentsfrågor.

Du förväntas ta aktiv del i avdelningens olika utvecklingsinitiativ gällande avdelningens arbetsformer och rutiner samt att medverka i att utbilda och informera verksamheterna om aktuella avtal, lagar samt inköps- och upphandlingsrutiner.

Vi söker
Du som söker ska ha intresse för den goda affären och kunna samarbeta med både interna uppdragsgivare och externa leverantörer för att hitta optimala lösningar för verksamheten.

Du är strukturerad, noggrann och har ett gott omdöme, samt har förmågan att snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Du förväntas ha förmåga att arbeta självständigt med parallella projekt och kunna ta egna initiativ för att skapa driv i upphandlingsprocessen.

Du ska ha ett starkt engagemang för såväl upphandlingsverksamhetens utveckling som din personliga, professionella utveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att inge förtroende, eftersom arbetet innefattar många kontakter på skilda nivåer inom sjukhuset, samt med leverantörer och andra externa parter.

Kvalifikationer

  • Relevant utbildning från högskola eller yrkeshögskola med inriktning mot upphandling/inköp, teknik eller ekonomi, alternativt utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • Erfarenhet av att arbeta med offentlig upphandling/inköp, gärna inom vårdsektorn, samt ha kunskaper om Lagen om Offentlig Upphandling
  • God språklig förmåga i tal och skrift, på svenska och engelska, samt god datorvana, framför allt i Office-paketet och gärna upphandlingsverktyg såsom Tendsign
  • Erfarenhet av att arbeta i projekt
  • Förmåga att leda arbetsmöten och genomföra muntliga presentationer på ett pedagogiskt och förtroendeingivande sätt
Arbetsplats: Solna
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
– Personligt brev

Provanställning i 6 månader kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
– när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
– se över dina filterinställningar för skräppost
– hålla utkik i din skräppost.

Fackliga representanter
Ulf Olsson
SACO
08-585 811 37
ulf.olsson@sll.se

Vision
vision.karolinska@sll.se

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

http://www.sll.se/


Sista ansökningsdag
2020-11-23

Referensnummer
173032

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb