FBA söker upphandlare

Ref: 20-00732

Vill du vara med och bidra till internationell fred, säkerhet och utveckling? Vill du ha ett meningsfullt och utvecklande arbete där du gör skillnad? Då kan du vara vår nya kollega på FBA.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med upphandlings- och inköpsfrågor tillsammans med nuvarande upphandlare på programmet för upphandling, juridik och administration. I dina arbetsuppgifter ingår att planera och genomföra upphandlingar samt förnyade konkurrensutsättningar inom ramen för Lagen om offentlig upphandling (LOU), detta sker digitalt i FBA:s upphandlingssystem. FBA upphandlar varor och tjänster för ca 80 MSEK per år och upphandlingar sker inom ett brett område som innefattar IT, resetjänster, förbrukningsmateriel, inredning, teknisk utrustning och konsulttjänster med tonvikt på internationell verksamhet i bistånds- och utvecklingsländer.

I arbetet ingår att identifiera och driva utvecklingsaktiviteter med rutiner, mallar och policys inom inköps- och upphandlingsområdet samt vara delaktig i arbetet med digitalisering och E-handel samt införande av kategoristyrt inköpsarbete. Du formulerar, förvaltar och följer upp myndighetens avtal.

Du förväntas även ge juridiskt stöd avseende upphandlings- och avtalsrättslig rådgivning till övriga medarbetare på myndigheten.

Din profil

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Flerårig erfarenhet av inköps- och/eller upphandlingsarbete
 • Goda kunskaper och praktisk erfarenhet inom upphandling och lagen om offentlig upphandling (LOU)
 • Kunskap om upphandlings- och avtalsjuridik, främst inom LOU, LUF och LUK
 • Goda kunskaper i Office-paketet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av arbete med upphandlingssystem
 • Kunskap om Statens Inköpscentrals arbete för statliga ramavtal och avrop från dessa ramavtal
 • Erfarenhet av kategoristyrt inköpsarbete
 • Ytterligare språkkunskaper

Arbetet ställer stora krav på flexibilitet och förmåga att ta eget ansvar för att leverera enligt överenskommelse. Du är professionell och resultatorienterad i din yrkesroll. Du har mycket god förmåga att strukturera och prioritera i ditt arbete. Arbetet innehåller många personkontakter, och det är därför viktigt att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

FBA strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper som, tillsammans med tidigare erfarenheter, ska kunna vidimeras vid referenstagning.

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du kan känna delaktighet och ansvar. På FBA är du som medarbetare vår viktigaste tillgång. Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta på FBA och vilka karriärmöjligheter du har hos oss.

Du kommer att anställas som tjänsteperson i rollen som koordinator. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start snarast enligt överenskommelse. Provanställning om sex månader tillämpas. Placeringsort är Sandö. I arbetet ingår vissa inrikes resor, främst mellan våra två kontor, Sandö och Stockholm. Tjänsten är säkerhetsklassad, registerkontroll kommer att göras enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Ansök senast 2020-11-30.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings – och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner

Rollens innehåll: Inger Näslund, ekonomichef, 010-456 23 05
Bo Lindström, upphandlare, 010-456 23 12
Allmänna och praktiska frågor: Carolina Lindelöf, HR verksamhetspartner, 010-456 24 46
Facklig representant: Golli Yarandpour, 010-456 24 25

Om oss

Folke Bernadotteakademin (FBA) är myndigheten för fred, säkerhet och utveckling.

FBA arbetar med internationella fredsinsatser och utvecklingssamarbete. Myndigheten bedriver utbildning, forskning och metodutveckling för att stödja freds- och statsbyggande i konflikt- och postkonfliktländer. Vi bidrar även med civil personal och expertis till freds- och valobservationsinsatser som leds av EU, FN och OSSE. Myndigheten har fått sitt namn efter Folke Bernadotte, FN:s första medlare.


Sista ansökningsdag
2020-11-30

Ref
20-00732

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb