Adda Inköpscentral söker vass inköpare

Vi söker dig som vill göra skillnad och vara med att påverka på riktigt! Hos oss får du chansen att i en spännande inköpsroll hjälpa och stötta våra kunder i deras avropsprocess. Vi vill vara offentlig sektors mest värdeskapande samarbetspartner och söker dig som hjälper oss att nå dit!

Tjänsten

Som inköpare hos oss har du fokus på strategiskt utvalda dynamiska inköpssystem (DIS) och ramavtal. Det kommer att finnas många utvecklingsmöjligheter på sikt som exempelvis inrätta nationella ramavtal/dynamisk inköpssystem (DIS), men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer inledningsvis fokusera på att:

 • Arbeta med utökat upphandlingsstöd till våra kunder, Kommuner och Regioner, för hjälp vid upphandling genom våra dynamiska inköpssystem (DIS), samt våra ramavtal genom förnyad konkurrensutsättning. Det handlar främst om kvalitetssäkring av våra kunders underlag och dialog med kunder kring precisering av krav
 • Leda eller samordna framtagning av krav på produkter och tjänster, såväl funktionella som icke- funktionella krav
 • Genomföra direktupphandlingar och förnyande konkurrensutsättningar för Inköpscentralens egen räkning vid behov
 • Löpande ta ansvar för kompetensutbyte inom teamen och hjälpa till att sprida erfarenheter

Vidare kommer du att vara en del av ett team inköpare, där du också kommer att vara med och vidareutveckla vår inköpsverksamhet generellt och dela med dig av kunskaper inom upphandling. Utöver det så kommer du även ingå i våra tvärfunktionella kategoriteam. Eftersom vi arbetar för att skapa starka och integrerade inköpsprocesser lägger vi stor vikt vid samarbetet över avdelningsgränser och mellan olika kompetenser. I den här rollen blir särskilt samarbetet med kollegorna inom kategori-och upphandlingsavdelningarna mycket viktiga, parallellt med inköpsteamet och olika funktioner som ansvarar för förvaltningen av avtalen.

Hos oss finns flera olika roller inom inköp och upphandling, utan några vattentäta skott dem emellan. Tanken är istället att man ska kunna utvecklas över tid och bland annat ges möjlighet att fördjupa sig på olika sätt inom upphandlingsområdet. Över tid kommer komplexiteten i dina arbetsuppgifter att öka och du kommer självständigt att planera, genomföra samt följa upp upphandlingar som drivs i projektform med dig som ansvarig upphandlare.

Kvalifikationer 

 • Akademisk examen relevant för tjänsten eller kvalificerad yrkeshögskoleexamen med inriktning offentlig upphandling eller motsvarande kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
 • Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av att arbetat som inköpare eller upphandlare inom offentlig verksamhet samt har goda kunskaper kring LOU.
 • Förståelse för exempelvis FFU, ESPD, LOU, DIS, förstudie, annonsering och utvärderingsmodeller.
 • God förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift samt självständigt ta fram texter
 • God projektledningsförmåga
 • Upphandlingssystem exempelvis Tendsign
 • God kunskap inom Office-paketet

Det är meriterande med erfarenhet av:

 • Upphandlingar genom dynamisk inköpssystem (DIS)
 • Avancerade Excel kunskaper

Profil

Som person är du strukturerad och har en god förmåga att planera ditt arbete. Du arbetar på ett kvalitetsmedvetet och noggrant sätt och får saker utförda i tid. Du visar stort engagemang samt en vilja att utveckla och förbättra. Vidare är du lösningsorienterad och van att behöva prioritera och driva processer framåt på ett självgående sätt samt bidra i kategoriteamen. Viktigt i din roll är att du har en god kommunikativ förmåga och förståelse för kunder, leverantörer och kollegor.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 30 september, men vi uppmuntrar dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi gör ett löpande urval.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda

Adda-koncernen består av fyra bolag och vi är fler än 160 medarbetare på kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet på vår www.adda.se

Är det någonting vi är extra stolta över så är det våra medarbetare. Genom att ha lyckats rekrytera många kompetenta medarbetare jobbar vi tillsammans mot framtiden och vårt mål om att bli Sveriges bästa arbetsplats. Vi är sedan november 2018 en Great Place To Work-certifierad arbetsplats.

 


Sista ansökningsdag: 30 september 2021

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb