Adda söker en bolagsjurist som vill göra samhällsnytta

Vill du arbeta i upphandlingsjuridikens framkant och samtidigt hjälpa offentlig sektor att skapa mesta möjliga nytta för Sveriges invånare. Då har vi jobbet för dig!
Tjänsten

Vi söker en jurist med bred erfarenhet av upphandling, avtal och EU-rätt till vår juridiska avdelning.

Addas fem bolagsjurister har viktiga roller i inköpscentralens kategoriteam. Teamen arbetar tvärfunktionellt med upphandling av ramavtal, dynamiska inköpssystem och avtalsförvaltning. Beroende på erfarenhet kommer du att vara juristen i tre till fyra team vilket medför möjlighet till specialisering.

Teamarbetet går ut på att kvalitetsgranska upphandlingsdokument, ge råd, utforma avtal, hantera överprövningar, bistå vid avtalstolkningar och förhandlingar, hantera tvister och bidra till kategorins strategiska utveckling. Du kommer ha ett särskilt ansvar för att genomföra ny EU-rättslig lagstiftning i inköpscentralens verksamhet. Det löpande juridiska arbetet omfattar även samarbete med Addas övriga affärsområden och interna funktioner. Det kan inbegripa rådgivning, rättsutredningar samt förhandling och avtalsskrivning.

Du blir också medlem i vårt juridiska råd som bland annat sköter juridisk omvärldsbevakning för Addakoncernen. Beroende på tidigare erfarenhet och intresse finns också goda möjligheter att utbilda, hålla föredrag, skriva artiklar, remissvar med mera för att informera om och bidra till att relevanta rättsområden utvecklas.

“Det som är roligast med arbeta som bolagsjurist på Adda är variationen i arbetet, ingen fråga är den andra lik. Dessutom är det otroligt givande att veta att det man gör om dagarna i slutändan bidrar till den svenska välfärden.” – Anna Larsson bolagsjurist på Adda

Kvalifikationer och egenskaper

  • Jurist eller affärsjuridisk examen.
  • Tre till fem års erfarenhet av upphandlings- och avtalsrättsligt arbete från upphandlande myndighet/enhet, advokatbyrå eller likvärdig kvalifikation.
  • Du är analytisk, strukturerad och har en förmåga till helhetssyn samt kan prioritera det som är viktigt för verksamheten.
  • Erfarenhet av samt intresse för EU-rätt.
  • God stilistisk förmåga.
  • Ett genuint intresse för stöd, service och att förmedla kunskap.
  • Erfarenhet av arbete med hållbar upphandling, försörjningsberedskap, dataskydd eller klarspråk är meriterande.

Din profil

För att lyckas i ditt arbete hos oss har du ett stort intresse för offentlig upphandling och avtalsrätt. Du sätter kunden i fokus, har förmågan att se det som skapar värde och tycker att det är kul att jobba lösningsinriktat. Vidare är du engagerad, har god samarbetsförmåga, gillar att hjälpa och utveckla kollegor samtidigt som du är självständig i ditt arbete.

Till ditt sätt är du pedagogisk, prestigelös och kan konsten att balansera mellan noggrannhet och effektivitet. Trivs du på en arbetsplats med högt tempo, öppenhet och spännande utmaningar så passar du bra in hos oss.

Vi ser också att du delar våra värderingar genom att vara nyfiken, schysst, vass och relevant. Som medarbetare hos Adda uppmuntras du till ständig utveckling och hos oss får du arbetskamrater med stort engagemang för vår vision och uppdrag – att vara offentlig sektors mest värdeskapande samarbetspartner.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 13 juni.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda

Adda-koncernen består av tre bolag och vi är fler än 170 medarbetare på kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Vi är sedan november 2018 en Great Place To Work-certifierad arbetsplats. Läs mer om vår verksamhet på vår www.adda.se


Platser: StockholmGöteborgMalmö
Distansarbete: Hybrid
Kontakt: Daniel Yousefi, Daniel.Yousefi@adda.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb