Ansvarig inom vård och läkemedel till SKL Kommentus Inköpscentral

Vill du driva vår vaccinportfölj och skapa Sveriges bästa vaccinhub samt skapa mesta möjliga nytta för invånarna?

Drivs du av att påverka marknaden inom vårdrelaterade varor och läkemedel? Vill du driva vår vaccinportfölj och skapa Sveriges bästa vaccinhub tillsammans med Sveriges regioner och kommuner? Är du redo att anta en roll som jobbar på hög strategisk nivå, med både leverantörer och läkemedelsspecialister och andra experter inom vård och omsorg?

Har du jobbat med försäljning, logistik, marknadsutveckling inom läkemedel eller vårdrelaterade förbrukningsvaror och har genom erfarenhet skaffat dig stor förståelse för hur läkemedelsbranschen fungerar? Vet du hur dess drivkrafter och hur försörjningskedjorna ser ut för att kunna matcha våra kunders behov, då är det här rollen för dig!

Tjänsten
Inköpskategorin Vårdrelaterad förbrukning och läkemedel består av flera ramavtal vilka innefattar produkter till vården och omsorgen. Läkemedelsdelen erbjuder vaccin som ingår i det nationella barnvaccinprogrammet samt övriga vacciner som distribueras inom sjukvården. Den vårdrelaterade förbrukningsdelen erbjuder hälsosjukvårdsmaterial till kommunala vård- och omsorgsverksamheter. Här finns även den webbshop som Inköpscentralen satte upp för att möta kommunernas behov av personlig skyddsutrustning i samband med coronapandemin.

Som kategoriansvarig är du ägare och ansvarig för att ramavtalens utveckling, funktionalitet, följsamhet och effekt nås genom en beslutad kategoristrategi, plan och avtalsförvaltning. Kategoriansvarig sätter upp planer och strategier tillsammans med sitt kategoriteam och ansvarar för att överenskomna aktiviteter genomförs, exempelvis avtalsuppföljningar, leverantörs- och kundträffar samt utvecklingsprojekt inom kategorin.

En viktig samarbetsarena är den med våra ägare, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), samarbetspartners och samtliga beställare hos våra kunder. En stor del av arbetet går ut på att samordna behovet i dialog med de expertgrupper vi arbetar med. Det är viktigt att du kan balansera olika intressen och alltid ha den goda affären i centrum för att på så sätt bringa bästa nyttan till våra kunder.

En betydande del av arbetet ligger i att utveckla kategoriportföljen, vi ser en fortsatt hög potential och en stark utveckling inom kategorin, genom nya ramavtalsområden och andra tjänster som vi vill erbjuda våra kunder. Vårt mål är att tillsammans med våra kunder etablera en hub för landets vaccinavtal och på så sätt skapa en trygg försörjning av vaccin. Därför är det viktigt att du har en förmåga att leda, driva och samverka med kunder, marknaden och våra övriga intressenter. Du kommer att bära ett stort och strategiskt affärsansvar för ramavtalen och driva utvecklingen och relationerna inom området.

Kvalifikationer

  • Minst fem års relevant arbetslivserfarenhet från leverantörsmarknaden alternativt från någon av våra kunder inom kategoriområdet
  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • Van att leda team och förändring, samt att hantera och utveckla information
  • Kommunikativ förmåga – att kunna arbeta med anpassade budskap till målgrupper och individer både i skriftlig och muntlig form
  • Förmåga att söka samarbetslösningar med många olika parter och intressen

Din profil
För att lyckas i ditt arbete är du driven, kund- och marknadsorienterad samt gillar att bygga relationer. Vidare håller du dig uppdaterad på omvärlden samt drivs av att skapa kundnytta och se resultat av ditt arbete. Vi ser också att det är viktigt att du har förmågan att bygga team, skapa struktur och organisera det löpande arbetet.

Vi ser också att du delar våra värderingar genom att vara nyfiken, schysst, vass och relevant. Som medarbetare hos SKL Kommentus uppmuntras du till ständig utveckling och hos oss får du arbetskamrater med stort engagemang för vår vision och uppdrag – att vara offentlig sektors mest värdeskapande samarbetspartner.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 26 november och vi ser fram emot din ansökan!

Om SKL Kommentus
SKL Kommentuskoncernen består av fyra bolag och vi är fler än 160 medarbetare på kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet på vår www.sklkommentus.se
Vi är sedan 2018 en Great Place To Work-certifierad arbetsplats.
Vi finns för att hjälpa offentlig sektor att skapa mesta möjliga nytta för invånarna.


Sista ansökningsdag
26 november

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb