Arbetsförmedlingen söker erfarna verksjurister

Arbetsförmedlingen, Rättsavdelningen, Avtal IT Förvaltningsrätt

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

Arbetsförmedlingens uppdrag är under förändring. Ett arbete med ett nytt uppdrag och mot en ny myndighet är i full gång. Bland annat ska myndighetens arbetsförmedlande roll övertas mer och mer av privata aktörer och utförare. I detta arbete har Rättsavdelningen en mycket viktig roll. För ett par år sedan inledde vi dessutom ett omfattande förnyelsearbete med fokus på god förvaltning och digitalisering mot en modern myndighet. En framgångsfaktor för detta är att Rättsavdelningen tillsammans med övriga verksamheten driver ett utvecklingsarbete mot ökad digitalisering med fokus på gällande lagstiftning och god förvaltning inom myndighetens hela ansvarsområde.

Brinner du för rättssäkerhet och god förvaltning, är du erfaren jurist med ett intresse för de frågor enheten ansvarar för, utåtriktad, lösningsorienterad, driven och tycker att det är roligt med utmaningar och att samarbeta, då är det dig vi söker. Var med och bidra i den fortsatta uppbyggnaden av Arbetsförmedlingens Rättsavdelning!

Arbetsuppgifter
Rättsavdelningens uppdrag är att ansvara för rättslig styrning, rättsligt stöd och regelefterlevnad.

Avdelningen består av sju enheter, varav tre juristenheter. På enheten Avtal, IT och Förvaltningsrätt arbetar idag runt 15 verksjurister inom de rättsliga områdena, förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, IT-rätt och dataskydd, avtalsrätt och upphandlingsjuridik. Enheten företräder myndigheten i domstol, svarar på remisser, granskar styrande och stödjande dokument samt tar fram rättsliga ställningstaganden och föreskrifter samt förslag till lagtexter.

Vi söker nu verksjurister med kompetens och erfarenhet särskilt inom följande områden

• Offentlig upphandling och avtalsrätt
• It-rätt och dataskydd

som vill vara med och bidra till genomförandet av vårt nya uppdrag. Genom ett proaktivt arbetssätt bidrar du till att säkerställa att rättssäkerhet och god förvaltning genomsyrar myndigheten. Vi ska bidra till innovativa och pragmatiska rättssäkra lösningar som leder till verksamhetsnytta. I arbetet ingår att samarbeta nära med övriga avdelningar på Arbetsförmedlingen.

Rollen som verksjurist på Rättsavdelningen innebär ofta problemlösning och rättsliga bedömningar. Du arbetar självständigt och tillsammans med andra jurister och professioner. Hos oss får du möjlighet att påverka och ta stort ansvar.

Kvalifikationer
• Juristexamen (tidigare jur.kand.)
• Minst tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, varav minst ett år i offentlig verksamhet
• God förmåga att uttrycka dig på svenska såväl skriftligt som muntligt

Meriterande
• Juridiskt arbete i statlig verksamhet
• Dokumenterad erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig upphandling de senaste fem åren
• Juridiskt arbete med avtalsrätt
• Juridiskt arbete med IT-avtal
• Dokumenterad erfarenhet och/eller utbildning inom IT-rätt, dataskydd eller liknande
• Intresse av och dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med exempelvis utkontrakteringar, moln, eget utrymme, tillämpning av registerförfattningar
• Fullgjord notarietjänstgöring

Bland dina personliga egenskaper ser vi att du
• Har god analytisk förmåga och snabbt kan sätta dig in i och förstå verksamhetens olika utmaningar
• Är kundfokuserad och lösningsorienterad och har en god kommunikativ förmåga
• Har integritet samt förstår och kan förmedla vikten av de juridiska bedömningar och ställningstaganden som måste göras som jurist på Rättsavdelningen
• Är engagerad och uthållig samt har god förmåga att hantera flera aktiviteter parallellt.
• Tycker om att samarbeta både inom Rättsavdelningen och tvärfunktionellt inom myndigheten
• Har nära till skratt, och är prestigelös, samtidigt som du också kan vara självgående i din roll

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Övrigt
Vi ser gärna att du som har företrädesrätt till återanställning hos arbetsförmedlingen söker dessa tjänster. Anställningen är en tillsvidare anställning på heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse och med placering i Solna Strand. Vi sitter i nybyggda lokaler där vi tillämpar ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Förnärvarande arbetar de medarbetare som inte tillhör verksamhetskritiska funktioner hemifrån enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-11-29 märkt med ref nr Af-2020/0062 3049. Du ansöker genom att klicka på knappen “Sök jobbet” i denna annons. Fyll i formuläret och besvara ett antal urvalsfrågor. Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 2
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Solna
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: Af-2020/0062 3049
Kontakt:
Kent Juhlén, tf enhetschef, 010-486 60 42
Gunilla Åberg Ekstedt, biträdande rättschef, 010-486 32 74
Agneta Santesson, rekryteringspartner, 010-486 62 07
Facklig företrädare:
Carola Persson, Seko, 010-486 77 22
Bernt Hultman, ST, 010-486 44 89
Tamara Dojorti SACO-S, 010-486 6091
Sista ansökningsdag: 2020-11-29


Sista ansökningsdag
2020-11-29

Referensnummer
Af-2020/0062 3049

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb