Avtalsansvarig Energi till SKL Kommentus Inköpscentral

Har du koll på offentlig upphandling & erfarenhet inom energibranschen? Har du en önskan om att skapa nytta genom affärsmässiga ramavtal inom området energi? Vi söker dig som vill vara med och utveckla detta område, är nyfiken och gillar att samverka – hos oss får du chansen att påverka framtiden!

Tjänsten   

Vi förstärker vår organisation med en person som framförallt ska arbeta med att ansvara och förvalta avtalsområdets dynamiska inköpssystem inom elenergi, bränslepellets & solcellslösningar.

Som avtalsansvarig är du ansvarig för att avtalens funktionalitet och effekt slår igenom, bland annat genom en proaktiv analys, avtalsförvaltning, leverantörsuppföljning och stöd till upphandlande myndigheter. Du har ett huvudansvar för avtalen inom ditt område men arbetar aktivt inom hela organisationen. Tillsammans med kategoriansvarig och kategoriteamet ansvarar du för att överenskomna aktiviteter genomförs, exempelvis avtalsuppföljningar, utvärderingar, leverantörs- och kundträffar. Frihet under ansvar är ledord då varje ramavtal har egen budget och alla ramavtal mäts mot hållbarhet och följsamhet.

Här arbetar du nära både kunder och leverantörer varför vi ser att du behöver ha förståelse för hur marknaden fungerar och erfarenhet från någon av de branscher som kategorin omfattar. Erfarenheten kan komma från produktion eller grossistled alternativt från inköp eller försäljning. Viktigt är att du har den goda affären i centrum för att på så sätt bringa bästa nyttan till våra kunder.

Vi ser att du kan vara placerad i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Kvalifikationer

  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • Minst två års relevant erfarenhet av energibranschen
  • Kunskap om offentlig upphandling, främst inom entreprenadupphandling och dynamiska inköpssystem
  • God förmåga att formulera dig på svenska och i tal och skrift
  • God erfarenhet av och förmåga att arbeta i team
  • God förmåga att arbeta självständigt och sträva mot uppsatta mål

 

Din profil

För att lyckas i ditt arbete är du kundorienterad och gillar att träffa och bygga relationer med olika människor. Vidare är du en god kommunikatör då en stor del av arbetet bygger på att utveckla ramavtalen i dialog med kunder och leverantörer. Du drivs av att skapa kundnytta och gillar att se resultat samt är  analytisk och strukturerad. Gillar du dessutom nytänkande och kreativitet kommer du att trivas bra hos oss.

Ansökan 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 16 mars, men vi uppmuntrar dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten omfattar en visstidsanställning tom 31 dec 2021, med god möjlighet till förlängning.

Om SKL Kommentus

SKL Kommentus-koncernen består av fyra bolag; SKL Kommentus, SKL Kommentus Media, SKL Kommentus Inköpscentral och AffärsConcept. Totalt har koncernen har ca 150 anställda. SKL Kommentus Inköpscentral har som Inköpscentral funnits sedan 2011 och är i dag en väletablerad organisation som stödjer SKLs medlemmar med ramavtal. Läs mer om vår verksamhet på vår webbplats www.sklkommentus.se

Är det någonting vi är extra stolta över så är det våra medarbetare. Genom att ha lyckats rekrytera många kompetenta medarbetare jobbar vi tillsammans mot framtiden och vårt mål om att bli Sveriges bästa arbetsplats. Vi är sedan december 2018 en Great Place To Work-certifierad arbetsplats.

Kontakt
Olivia Pettersson
olivia.pettersson@sklkommentus.se


Sista ansökningsdatum: 2021-03-16

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb