Avtalscontroller, Göteborgs stad

Arbetsmarknad och vuxenutbildning

Som ett led i att ytterligare kvalitetssäkra vår upphandlingsprocess söker vi nu en Avtalscontroller. Som Avtalscontroller ingår det att stödja verksamheten vid deras uppföljning av att leverantörerna fullföljer sina åtaganden i enlighet med avtalade villkor. Du ska kunna leda och utveckla processen för avtalsuppföljning och skapa ett metodstöd för kontinuerlig uppföljning av leverans i förhållande till upphandlade avtal. Du medverkar till att bygga upp en strategisk uppföljningsprocess av avtal utifrån ett systematiskt tankesätt. Tillsammans med upphandlare tar du fram arbetsrutiner för hur rapporter och resultat av kontroller ska användas i upphandlingsarbetet. Du medverkar i upphandlingsfasen, är aktiv vid implementering av kontrakt, genomför löpande avtalsuppföljning samt spendanalys. Vidare bidrar du till en god följsamhet mot våra ramavtal genom regelbundna och återkommande kontroller och analyser av avrop. Du har ett administrativt ansvar kring förvaltningens avtal gällande prisjusteringar etc. I rollen ingår att ta fram underlag och statistik inför olika typer av beslut som exv. kostnads-, leverantörs- och marknadsanalyser (omvärldsbevakning).

Som Avtalscontroller är du en stödfunktion för hela förvaltningens avtalsuppföljning. Du tillhör avdelning Ledningsstaben och rapporterar till Stabschefen samt jobbar tätt tillsammans med förvaltningens upphandlare samt upphandlingsjurist.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med inriktning ekonomi, juridik eller motsvarande. Vi ser att du har kunskap inom lagen om offentlig upphandling, juridik, inköp och avtalsrätt/avtalsanalys samt har erfarenhet av att driva arbetet med avtalsuppföljning och avtalsanalys. Gärna i offentlig sektor. Du bör också ha erfarenhet av att arbeta i digitala upphandlingsverktyg och kreditupplysningstjänster och tjänsten kräver att du behärskar Officepaktet. Du har goda kunskaper i Excel, meriterande om du har vana av att arbeta i system kopplat till inköpsanalys. Som person är du strukturerad och har förmåga att överblicka helheten och arbetar med stor noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och har både ett kommunikativt och pedagogiskt förhållningssätt.

Övrig information

Arbetsmarknad och vuxenutbildning erbjuder en arbetsplats i kontinuerlig utveckling. Vi arbetar för en hälsofrämjande och god arbetsmiljö och erbjuder bland annat flexibel arbetstid, friskvård och cykelförmåner. För oss ses mångfald som en styrka i vårt gemensamma uppdrag.
Vi rekryterar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess för att säkerställa en rättvis och jämlik rekrytering.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Arbetsmarknad och vuxenutbildning

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsfrågor i Göteborgs Stad är samlade i en förvaltning under Nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning. Det är en politiskt styrd verksamhet där nämndens uppdrag är att ha det övergripande ansvaret för kommunal vuxenutbildning, att för hela stadens räkning anordna arbetsmarknadspolitiska åtgärder och att i övrigt ta de initiativ som behövs för att främja sysselsättningssituationen. Uppdraget är att vi tillsammans skapar förutsättningar för studier och arbete. Målet för nämnden är en stad där människor jobbar och försörjer sig själva, att bidra till att Göteborg är en företags- och tillväxtvänlig stad, att de upphandlingar som genomförs skapar mervärde för göteborgarna och att bidra till att Göteborgs Stad är en attraktiv arbetsgivare med goda arbetsvillkor.

Förvaltningens två stora avdelningar är Arbetsmarknadsavdelningen och Vuxenutbildningsavdelningen. Till det finns stödavdelningarna Ledningsstab, HR och kansli, Ekonomi och inköp samt Kommunikation och IT. Tillsammans är vi ca 260 medarbetare.


Sista ansökningsdatum: 2021-10-20

Referensnummer: C64502

Kontaktpersoner

Kathrin AhlstedtStabschef
Telefon: 031-368 30 57
Mobil: 073-0787741

Fackliga företrädare

Sami ThuressonVision/TCO
Telefon: 031-368 60 54
Fatha HassanSaco
Telefon: 031-368 14 62

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb