Avtalscontroller till Kungälvs kommun

Om arbetsplatsen

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Kommunkansliet ansvarar för centrala stödprocesser såsom upphandling och inköp, juridik, arkiv, överförmyndarverksamhet, registratur, digitaliserings- och systemförvaltarfrågor samt nämndadministration. Enheten har 30 medarbetare av vilka fem ingår i upphandlingsgruppen. Upphandlingsgruppen genomför upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader och använder sig av upphandlingssystemet Kommers men även avtalsdatabasen proceedo. Gruppen består i dagsläget av fyra upphandlare och en avtalscontroller som arbetar i ett modernt aktivitetsbaserat kontor i centrala Kungälv. Inom upphandlingsområdet har kommunen samarbeten med Göteborgs Stad men även med de övriga grannkommunerna.

Eftersom vår avtalscontroller ska gå i pension söker vi nu hennes ersättare.

Arbetsuppgifter

Som avtalscontroller ingår du i upphandlingsgruppen där du genom ett nära samarbete med upphandlarna bidrar till goda affärer för kommunen och dess medlemmar. Det kan bli aktuellt att genomföra egna upphandlingar men ditt huvudansvar är en god följsamhet mot våra ramavtal hos kommunens beställare och leverantörer. Enheten rapporterar årligen utvecklingen inom upphandlingsområdet till kommunstyrelsen och i det arbetet är du en nyckelperson. Vidare stödjer du beställarna vid brister eller fel i leveranserna och gör stickprovskontroller för att säkerställa att avtalsvillkoren uppfylls. Kommunens upphandlingar bekostas delvis av en administrativ avgift och du bidrar i det arbetet genom kontroller av de underlag leverantörerna lämnar in. I planeringsarbetet inför kommande upphandlingar är dina analyser av inköpsbeteenden och tidigare avtalsvillkor av stor vikt.

Det finns en förväntan om att du själv bidrar till att tjänsten utvecklas och fördjupas inom relevanta områden. Områden som kan bli aktuella att vidareutveckla är bl.a. analyser av inköpsbeteenden, fördjupade kontroller av sociala krav och miljökrav och utvecklandet av krav för att underlätta kontinuerlig uppföljning och skärpt konkurrens.

Kvalifikationer

Krav för den här tjänsten:
• Relevant högskoleexamen inom ekonomi eller juridik, alternativt flerårig eftergymnasial upphandlingsutbildning.
• Goda kunskaper om lagarna om offentliga upphandlingar, främst LOU och LUF.
• Minst två års erfarenhet som upphandlare eller avtalscontroller/avtalsförvaltare.
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Meriterande är erfarenhet av att ha arbetat i kommunal sektor och kunskap om projektledning.

För att lyckas i den här rollen behöver du vara noggrann, ha integritet, ett sinne för siffror och förståelse för det offentliga uppdraget och dess villkor. Ett eget driv där du har erfarenhet av att framgångsrikt ha utvecklat tjänster och verksamheter tror vi också är viktigt. Du har lätt för att samarbeta med olika kompetenser i en stor och komplex organisation och att påverka din omgivning i önskad riktning.

Stor vikt kommer att läggas vi personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2021-08-02, eller senare enligt överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid

Ansök senast den 11 Maj 2021.

Övrigt

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se. Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju. Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak. Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden. Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Kontaktperson
Erik Lindskog
Administrativ chef 0722-03 85 13 erik.lindskog@kungalv.se 

Facklig företrädare
Ulf Liljeros
Vision 0303-239392


Sista ansökningsdatum: 2021-05-11

Referensnummer: A1025432

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb