Är du en engagerad och utvecklingsorienterad ledare med gedigen kompetens och erfarenhet från offentlig upphandling?  Brinner du för att skapa ett effektivt och rättssäkert inköpsarbete där lösningar med fokus på verksamhet och främjad konkurrens tas tillvara? Då kan det här vara en roll för dig!

På vår inköps- och upphandlingsenhet finns idag 15 medarbetare som tillsammans arbetar för att på allra bästa sätt stödja verksamheten i inköps- och upphandlingsfrågor.

Som chef för enheten inköp- och upphandling ingår du i avdelningen verksamhetsstöd. Du ingår i avdelningsledningen och rapporterar till avdelningschefen. Tillsammans med avdelningschefen och övriga chefer bidrar du till att avdelningen stödjer verksamheten genom dialog och god service på ett professionellt och förtroendeingivande sätt. Utgångspunkten är att vi arbetar med helhetsperspektiv och gemensamma arbetssätt och att vi skapar förutsättningar så att det blir lätt att göra rätt.

Arbetsuppgifter
I din roll som enhetschef ansvarar du för att leda och utveckla myndighetens strategiska arbete inom inköpsområdet vilket bland annat innebär att vidareutveckla vår kategoristyrning. Då enheten tillhandhåller beställar- och upphandlingsstöd till myndighetens verksamhet och arbetar med leverantörs- och avtalsvård så ingår för dig som chef att ta en aktiv roll i att utveckla samarbetet och dialogen med andra enheter och avdelningar inom myndigheten. Genom att leda enhetens arbete med inköp och upphandling, strategiskt, taktiskt och operativt, säkerställer du att lagar och förordningar följs samt att inköpen leder till goda affärer för att uppnå verksamhetens mål.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk examen eller annan utbildning som Skolverket bedömer som likvärdig. Du har aktuell erfarenhet som inköpschef inom offentlig sektor varpå du har mycket god kunskap i Lagen om offentlig upphandling (LOU eller LUF). Din erfarenhet innefattar såväl kategoristyrning som utvecklingsarbete och förändringsledning.

Ledarskapet och medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Som chef på Skolverket är du en förebild för dina medarbetare och du tar ansvar för att skapa goda resultat. Du visar vägen genom att kommunicera och tydliggöra Skolverkets uppdrag, mål, prioriteringar och beslut. Du är trygg i ditt ledarskap där stabilitet, samarbetsförmåga, pedagogisk och kommunikativ förmåga är viktiga komponenter. Rollen kräver också en god strategisk förmåga, helhetssyn och att du ser verksamhetens behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets ledarskapspolicy och den statliga värdegrunden.

Kontaktperson och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Skolverket med Jefferson Wells. Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart du har möjlighet, dock senast 20 januari 2021. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jefferson Wells Malin Magnusson, telefon 076-780 68 64.

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.

Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som blir anställd hos oss.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner
Malin Magnusson
malin.magnusson@se.experis.com