Chef till upphandlingsenheten

Soffa.jpg

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.

Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Om anställningen

Vi söker nu enhetschef till upphandlingsenheten. Uppdraget innebär även att tillika vara myndighetens upphandlingschef. Enheten är en del av avdelningen för verksamhetsstöd och består av ca 15 medarbetare som är placerade i Karlstad och Stockholm.

Ledarskapet på MSB ska utgå från tillit, medmänsklighet, empati och viljan att leda andra. Att agera i linje med MSB:s ledarkriterier innebär att medverka till ökad trygghet och en god arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

Som chef ansvarar du för verksamhet, personal och budget. Du leder och styr enheten tillitsbaserat med utgångspunkt från myndighetens uppdrag och mål. I ditt ansvar ingår att planera och prioritera för en effektiv verksamhet med hög kvalitet och skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö där alla trivs och utvecklas.

Det finns ett stort utvecklings- och förändringsfokus i verksamheten som tar sin utgångspunkt i ständigt ändrade behov. Vidare ska du verka för att enheten har ett utvecklande arbetsklimat och goda relationer med andra enheter och externa samarbetspartners.

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och ska på ett proaktivt sätt och i nära samarbete med dina kollegor säkerställa att myndigheten håller en hög kvalitet och rättssäkerhet inom ansvarsområdet.

Din kompetensprofil

Vi söker dig som har minst tre års chefserfarenhet. Du har relevant akademisk utbildning, till exempel inom ekonomi eller juridik, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har god kunskap om offentlig förvaltning och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet
  • Goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling
  • Erfarenhet av offentlig upphandling till exempel genom arbete som upphandlare där du själv har drivit och genomfört upphandlingsuppdrag
  • Erfarenhet av arbete i TendSign eller annat upphandlingssystem
  • Erfarenhet av kategoristyrning

Som chef på MSB förväntas att du är uppdragsorienterad, utvecklingsinriktad, coachande och dialoginriktad, har god självkännedom och är ett föredöme.

Du har ett väl utvecklat ledarskap och en personlig mognad. Du är kommunikativ, tydlig och prestigelös och har lätt för att skapa kontakter och bygga nätverk. Du har god samarbetsförmåga och har intresse av att utveckla såväl medarbetarna som verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Om enheten

Du kommer vara placerad på avdelningen för verksamhetsstöd vid upphandlingsenheten.

Enhetens uppgift är att styra, utveckla, förvalta och följa upp myndighetens arbete med upphandling och avtalsförvaltning. I uppgiften ingår upphandling, stödja i anskaffnings- och upphandlingsfrågor, försäljning av lös egendom inom myndigheten, följa upp att myndighetens avtal och leverantörer följs upp. Vidare ingår att inrikta och driva myndighetens upphandlingsarbete och utveckla och förvalta tillhörande systemstöd, processer och rutiner samt metoder för uppföljning av avtal och leverantörer.

Du kan läsa mer om MSB:s organisation här.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning. Resor i anställningen förekommer.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare. Du kan läsa mer om anställningsvillkor och förmåner här.

Är du intresserad?

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


Ort: Karlstad

Referensnummer: 2022/208

Sista ansökningsdag: 2022-10-25

Kontakt: 
Avdelningschef Jonas Norén. Fackliga företrädare är Nicklas Bergqvist (Saco-S), Anna Anelius (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer: 0771-240 240.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb