Driven upphandlare till Stockholms stads trafikkontor

Stockholms Stad, Trafikkontoret, Ekonomi
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Trafikkontoret ansvarar för att Stockholm ska ha trygga och attraktiva offentliga platser, effektiva transportlösningar och god framkomlighet. Vi planerar, bygger och underhåller gator och torg, så att stockholmarna både vill vistas och kan ta sig fram i den allt tätare staden. För att klara vårt uppdrag är vi 400 kollegor, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets nyrenoverade lokaler på Kungsholmen. Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en vacker, ren, levande och trygg stad, både idag och i framtiden.

 

Vill du jobba med upphandling på trafikkontoret?

Vi erbjuder en tjänst som berör många människors vardag och en arbetsplats med fokus på utveckling. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Arbetet som upphandlare är självständigt med eget ansvar samtidigt som det finns ett stort kompetensutbyte inom enheten. Som upphandlare inom Stockholms stad blir du också en del av ett nätverk inom en av landets största upphandlande organisationer.

Som upphandlare på trafikkontoret ansvarar du för hela processen, från framtagande av upphandlingsstrategi till tecknande av kontrakt. Du stödjer även organisationen i upphandlingstekniska frågor. Du kommer att vara med i flera spännande uppdrag där du i samarbete med verksamheten får möjlighet utföra allt från drift- och ramavtalsupphandlingar, IT-upphandlingar till entreprenadupphandlingar för stora anläggningsprojekt.

Stockholms stad och Trafikkontoret går igenom en expansiv fas där infrastruktur såsom teknisk försörjning, broar och gång- och cykelbanor byggs ut, renoveras och förvaltas. Verksamhet bedrivs genom upphandlade leverantörer och inköpsvolymen är cirka två miljarder kronor per år.

Då en av våra duktiga upphandlare har slutat behöver vi förstärka enheten med ny kompetens. Vi söker dig som är en nyfiken och utvecklingsorienterad upphandlare och som vill var med i den spännande utvecklingen av Stockholms offentliga rum. Du kommer att arbeta på en dynamisk arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag med möjlighet att utvecklas och utmanas i din profession.

Dina kompetenser och erfarenheter

Vi söker dig som har

  • universitet/högskoleutbildning inom juridik eller teknik, eller motsvarande som arbetsgivaren tillsammans med arbetserfarenhet bedömer likvärdig
  • flerårig erfarenhet av att ha arbetat med upphandling inom offentlig sektor
  • goda kunskaper i LoU
  • en god förmåga att kommunicera i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av entreprenadjuridik och avtalsförvaltning samt av att ha arbetat med upphandlingar inom bygg- och anläggningssektorn
  • juridisk utbildning
  • erfarenhet av IT-upphandlingar
  • erfarenhet av att ha arbetat med kategoristyrning.

Under intervjun kommer vi att lägga stor vikt vid följande förmågor och färdigheter:

Då arbetet innebär många kontaktytor inom och utom organisationen är det viktigt att du arbetar bra med andra människor, skapar förtroende och goda relationer. Du är trygg i din yrkesroll. Du ser detaljer och deras del i helheten och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är noggrann och strukturerad, och du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt och systematiskt sätt för att hålla tidsramar. Vidare tar du ansvar för att driva arbetet framåt och anstränger dig för att leverera lösningar. Du behöver även vara flexibel och kunna anpassa dig efter upphandlingarnas olika förutsättningar. Du visar omdöme vid uttalanden och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan.

Referensnummer: 2021/6178

Kontakt
Adrian Malmberg, rekryteringskonsult, adrian.malmberg@stockholm.se
Erika Björnsson, enhetschef, erika.bjornsson@stockholm.se

Facklig företrädare
Johan Sundman, Saco, johan.sundman@stockholm.se
Luis Lopez. Vision, luis.lopez@stockholm.se

Sista ansökningsdag: 2021-11-08
Utbildningskrav: Gymnasium

Övrig information

Vi arbetar med flextid och hos oss har du goda förutsättningar att kombinera privatliv och arbetsliv.

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare:

Att arbeta i Stockholmsstad

linkedin.com/company/stockholms-stad

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Referensnummer: 2021/6178

Kontakt
Adrian Malmberg, rekryteringskonsult, adrian.malmberg@stockholm.se
Erika Björnsson, enhetschef, erika.bjornsson@stockholm.se
Facklig företrädare
Johan Sundman, Saco, johan.sundman@stockholm.se
Luis Lopez. Vision, luis.lopez@stockholm.se

Sista ansökningsdag: 2021-11-08
Utbildningskrav: Gymnasium

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb