Entreprenadupphandlare Eskilstuna

Om Fortifikationsverket

Enheten marknad och inköp har expanderat kraftigt de senaste två åren och gruppen som arbetar med entreprenadupphandling behöver nu förstärkas med ytterligare två medarbetare. Har du erfarenhet av entreprenadupphandling och vill vara en del av vår tillväxt är du välkommen med din ansökan!

Om oss och uppdraget

Vårt uppdrag växer och vi behöver nu utöka upphandlingsenheten med upphandlare inom entreprenad till Eskilstuna. Enheten för marknad och inköp är en modern inköps- och upphandlingsorganisation som aktivt deltar i övriga organisationens utveckling. Vi befinner oss i ett intressant uppbyggnadsskede och har stora ambitioner inom inköps- och upphandlingsutveckling. Du kommer att ingå i ett team om flera entreprenadupphandlare med olika bakgrund, utbildning och erfarenhet som arbetar med fokus på konstruktiv dialog och nyskapande lösningar.

Du får möjlighet att driva dina egna upphandlingsprocesser, från behovsanalys och diskussion med beställare till upprättande av avtal. Som upphandlare stödjer du övriga organisationen i upphandlingsfrågor, upprättar och sammanställer förfrågningsunderlag, genomför upphandlingar, medverkar vid förhandlingar och utformar kontraktshandlingar. Du arbetar nära våra projektledare och tekniskt ansvariga för att säkerställa att våra upphandlingar ger optimal affärsnytta. Du kommer även att följa upp att kostnads- och kvalitetsmål uppnås och att processen följer regelverket inom upphandling. Vidare kommer du att förvalta ingångna avtal samt arbeta med leverantörsutveckling och medverka i utvecklingsarbete och utbildningsinsatser inom verket. Resor ingår i tjänsten med anledning av att vi har verksamhet i hela landet.

Dina kvalifikationer och egenskaper

Du behöver ha erfarenhet av inköp och upphandling inom entreprenadbranschen alternativt varit verksam som projektledare, platschef/produktionschef, kalkyl-, entreprenadingenjör eller något som bedöms likvärdigt inom entreprenad- eller industribranschen. Vi söker dig som har inköpsutbildning eller byggnadsteknisk utbildning alternativt har du annan likvärdig utbildning. Du har även mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och hög administrativ förmåga samt god vana att använda administrativa IT-system. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande med högskoleutbildning eller YH-utbildning inom byggnadsteknik, ekonomi, juridik eller inköp. Vi ser också positivt på utbildning och erfarenhet inom avtals- och entreprenadrätt, kontraktsjuridik, upphandlingslagstiftning, AF, ABFF, AMA, AB 04, ABT 06 och ABK 09. Det är också meriterande med erfarenhet av entreprenadupphandling samt av arbete i försvarssektorn och av byggentreprenader.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. För att lyckas i rollen som entreprenadupphandlare krävs, utöver branschkunskaper och affärsmässiga färdigheter, att du är strukturerad, analytisk och drivande. Du har lätt för att skapa och underhålla relationer och agerar professionellt i din vardag. God argumentation är en förutsättning, likaså förmåga att uttrycka sig tydligt i tal och skrift. Vi ser också gärna att du är handlingskraftig, flexibel och nytänkande.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med ca 850 trevliga och professionella kollegor runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss.

Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid med bland annat möjligheten att kunna arbeta hemifrån med vissa delar av arbetet. Våra lokaler är centralt belägna med bara några minuter från Resecentrum i Eskilstuna.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacerad.


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-11-27. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Ansök senast: 27 november 2022

Ort: Eskilstuna

Diarienr: 4016/2022

Kontakt: Tf. Inköpschef Ingela Karlsson, tfn 010- 44 44 923 eller rekryteringsspecialist Eva Bjälkander tfn 010-44 44 592.

Fackliga representanter:
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb