Erfaren bolagsjurist till Stockholm Vatten och Avfall

Stockholm Vatten och Avfall är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Varje dag, året runt förser vi 1,5 miljoner stockholmare med rent och gott kranvatten, renar avloppsvatten och ser till att avfallet tas om hand. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Upphandlingsenheten består idag av 19 personer med uppdrag att handla upp bolagets avtal, säkerställa att avrop och inköp genomförs på ett korrekt sätt i enlighet med avtal och riktlinjer samt arbeta med avtalsuppföljning och leverantörsstyrning. Enheten består av erfarna upphandlare, inköpare, avtalscontrollers samt juridiskt stöd och administration.

Vi söker nu en erfaren bolagsjurist med inriktning offentlig upphandling som kan förstärka vår härliga enhet och på ett proaktivt sätt vara med och utveckla enhetens arbete med inköpsstyrning.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Du kommer att vara en del av bolagets upphandlingsenhet. På enheten finns förutom upphandlare, inköpare och avtalscontrollers även en person som har rollen som utredare med juridiskt fokus. Du kommer även att jobba nära VD-staben där ytterligare en bolagsjurist finns.

Vår enhet hanterar inköp av allt från utsäde till koncernens jordbruksverksamhet, kemikalier för vattenrening, tekniska konsulter, olika servicetjänster till våra vatten- och reningsverk till avfallsentreprenader och stora byggprojekt. Vår kompetens, erfarenhet och stödfunktion kring inköp och avtalsfrågor är mycket efterfrågad inom hela bolaget.

Som bolagsjurist på upphandlingsenheten kommer du att ansvara för överprövningsprocesser, hantera tvister med leverantörer, ta fram kommersiella villkor, ge rådgivning till enhetens medarbetare i upphandlingsjuridik, avtalsrätt, entreprenadrätt m.m. Du kommer även att arbeta med olika former av utredningar, svara på remisser, ansvara för omvärldsbevakning samt att kontinuerligt utbilda enhetens medarbetare samt övrig personal inom bolaget. Ditt arbete innebär många intressanta och utvecklande samarbeten och kontakter, både internt och externt.

Rollen som bolagsjurist med inriktning offentlig upphandling är ny och du kommer ha en mycket stor möjlighet att själv vara med och utveckla den.

I din tjänst kan du komma att arbeta med känslig information. Bakgrundskontroll kommer därför att genomföras.

Din profil

Vi söker dig som har en juristexamen och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, myndighet eller bolag.

Du vill utvecklas på en dynamisk och professionell arbetsplats där du får ett stort eget ansvar. Du är bekväm i din roll och har inga problem att ta ett självständigt ansvar och att fatta egna beslut. För att du ska trivas hos oss bör du vara både pragmatisk, ha ett högt affärssinne och tycka om att arbeta nära verksamheten.

Vad kan vi erbjuda dig

En oerhört spännande och dynamisk arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag på Sveriges största vatten- och avfallsbolag. Du kommer att vara en del av kommunkoncernen Stockholms stad och ingå i olika nätverk med andra förvaltningar och bolag inom koncernen. Hos oss får du vara med och utveckla hela Stockholms stads verksamhet inom vatten- och avfallsområdet, att växa i din profession. Vi är involverade i stora exploateringsprojekt, såsom utbyggnaden av Slussen, bygget av Mälarbanan, bygget av nya stadsdelar m.m. Utöver detta driver vi även själva flera stora projekt, såsom utbyggnaden av Henriksdals reningsverk och en ny sorteringsanläggning för matavfall i Högdalen.

På Stockholm Vatten och Avfall har vi många erfarna medarbetare som har jobbat länge. Detta är ett bolag med stolta medarbetare, hög teamkänsla och ett öppet klimat. Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd och utveckling. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med många intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, stort utrymme och mandat att agera inom ditt område och profession, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande förmåner.

Ansökan

Låter detta intressant och utmanande? Då söker du tjänsten senast måndag 7 september. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

I denna rekrytering samarbetar Stockholm Vatten och Avfall med HRM Affärsutveckling AB. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta HRM:s Jimmy Svensson på e-post jimmy.svensson@hrmab.se.

Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, och Saco når du via vår växel 08-522 120 00.

Välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag
Måndag 7 september

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb