Erfaren upphandlingsjurist till Stockholms universitet

Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Universitetet är en av landets största myndigheter, med en årlig omsättning på 6 miljarder kr. Här är mer än 39 000 studenter, 1 300 doktorander och 5 600 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena. I organisationen finns 51 institutioner där universitetets kärnverksamhet, utbildning och forskning bedrivs samt den centrala universitetsförvaltningen med 10 avdelningar, däribland Ekonomiavdelningen.

Har du erfarenhet av offentlig upphandling och vill skapa samhällsnytta och göra skillnad? Då kan det vara dig vi söker!

Arbetsuppgifter
De dagliga arbetsuppgifterna kommer att vara mycket varierande med parallella upphandlingar inom forskningsrelaterade varor och tjänster, men även upphandling av konsulttjänster, förbrukningsvaror och andra tjänster. Vidare ingår att vara juridisk sakkunnig avseende offentlig upphandling inom sektionen och gentemot verksamheten.

Som upphandlare kommer du att agera projektledare och samarbetar med kravställare tillika verksamhetsrepresentanter i upphandlingar. I arbetet ingår också att informera om avtal, samt att ge råd och stöd till organisationen. Du kommer även att delta i interna och externa nätverk.

Kvalifikationer
För anställningen krävs att du har:

  • en akademisk utbildning inom juridik
  • flera års erfarenhet av att självständigt genomfört upphandlingar inom Lagen om offentlig upphandling (LOU)
  • erfarenhet av att hantera flera projekt parallellt
  • erfarenhet av elektroniska upphandlingssystem samt goda kunskaper i officepaketet.

Det är viktigt att du har förmåga att uttrycka dig obehindrat i svenska och engelska i tal och skrift, då båda språken används i det dagliga arbetet.

Det är meriterande om du har:

  • dokumenterad kompetens inom offentlig upphandling, exempelvis specialkurs inom området.
  • erfarenhet av arbete i projektform/projektledning
  • erfarenhet av avtalsprocesser
  • erfarenhet från upphandlingsverksamhet inom universitets- och högskolesektorn.

Som person är du självgående, arbetar strukturerat och metodiskt. Nyfikenhet och en vilja att utvecklas ser vi som önskvärt. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera arbetstoppar på ett bra sätt då tempot tidvis är högt.

Då många projekt genomförs i grupp är det viktigt med en god samarbetsförmåga. Du tycker om att bygga relationer och har förmågan att skapa förtroende. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde omgående.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Om oss
Anställningen är placerad på Inköps-och upphandlingssektionen vid Ekonomiavdelningen. Sektionen består av 19 medarbetare som besitter stor erfarenhet och möjligheten att utvecklas och dela kunskap är stor. Sektionen leds av upphandlingschefen.

Ett förändringsarbete har sedan ett par år påbörjats inom inköps- och upphandlingsverksamheten för att utveckla gemensamma processer och arbetssätt för universitetet. Utvecklingen omfattar även översyn av inköpsarbetet från behov till avveckling. Du kan läsa mer om sektionens uppdrag här.

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Vi kommer att kalla till intervju löpande under ansökningstiden så vänta inte med att söka!

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.


Sista ansökningsdag:
2023-11-14

Kontakt
Johannes Edmark, upphandlingsjurist,
johannes.edmark@su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S),
tfn 0708-16 26 64,
saco@saco.su.se,
Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/OFR),
tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb