Erfarna jurister till enheten för upphandlingstillsyn

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Enheten för upphandlingstillsyn söker just nu erfarna jurister som vill vara med och bidra till enhetens viktiga arbete att utöva tillsyn över lagarna om offentlig upphandling och lagarna om valfrihetssystem. Vi som arbetar på enheten är cirka tjugo engagerade och kompetenta medarbetare som tillsammans arbetar för en effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer. Kom och arbeta med oss!

Dina arbetsuppgifter

Som jurist på enheten för upphandlingstillsyn arbetar du med tillsyn av offentlig upphandling och genomför kvalificerade juridiska utredningar, med målet att ingripa mot regelöverträdelser. Arbetet är omväxlande och du arbetar med komplexa upphandlingsrättsliga frågor där du gör djupdykningar inom reglerna om offentlig upphandling. Du deltar även i Konkurrensverkets förebyggande tillsynsinsatser och i det externa informationsarbetet om upphandlingstillsyn. Vidare medverkar du i projekt som syftar till att främja en effektiv upphandling och kommer med idéer på hur verksamheten kan utvecklas.  Arbete i projektform kan förekomma även i andra fall till exempel när vi driver oklara rättsfrågor för vägledning.

Som erfaren jurist bidrar du också till juniora kollegors utveckling och i enhetens strategiska utvecklingsarbete. Du deltar även i arbetet på andra enheter genom att dela med dig av din upphandlingskunskap när så behövs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • akademisk examen med juridisk inriktning
  • flerårig för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet av juridiskt utredningsarbete
  • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller departement
  • erfarenhet av ärenden i domstol
  • erfarenhet av utvecklingsarbete

Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme, engagemang och initiativförmåga. Du är resultatinriktad, kan arbeta självständigt och är van vid att prioritera.

Anställningsform

Tillsvidare. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag

Varmt välkommen med din ansökan, märkt med diarienummer A 31/2022 senast den 9 mars. Din ansökan behöver innehålla CV, personligt brev samt examensbevis.

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Therése Westermark,  enhetschef eller Lina Löfgren, HR-partner. Fackliga företrädare är Emelie Buss Augustsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Du når samtliga på tfn 08-700 16 00


Referensnummer: A 31/2022
Sista ansökningsdag: 2022-03-09

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb