Stockholms Stad, Exploateringskontoret söker Upphandlare – Entreprenader

Stockholms Stad, Exploateringskontoret, Miljö & teknik, Upphandling

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Exploateringskontoret är en stor beställarorganisation och ska av marknaden upplevas som affärsmässig, kompetent och utvecklingsinriktad. Upphandlingsenheten består idag av 10 medarbetare som arbetar tillsammans med hela kontoret i upphandlings- och inköpsfrågor och säkerställer kontorets resursförsörjning av tekniska konsulter och entreprenader samt upphandlingsadministration/inköpssamordning. Enheten har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet inom kontoret. Vi arbetar nära och i samverkan med våra interna beställare och verksamheten, varför vi värdesätter en hög servicenivå. Du kommer främst att arbeta tillsammans med våra upphandlare inom entreprenad.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med entreprenadupphandlingar både till våra stora stadsutvecklingsprojekt och till övriga projekt inom Exploateringskontoret. Inom de kommande åren går många av Exploateringskontoret projekt in i genomförandefas vilket innebär att antalet entreprenadupphandlingar kommer att öka. Förutom att genomföra upphandlingar kommer du att medverka i processen med att kartlägga, utveckla och förtydliga upphandlingsprocessen på Exploateringskontoret för att ytterligare höja kvaliteten på våra upphandlingar. Du har också nära samverkan med kollegorna inom enheten för att säkerställa och utveckla våra gemensamma strategier, processer och rutiner.

Som upphandlare hos oss kommer du bland annat att:

• Planera och genomföra entreprenadupphandlingar
• Agera rådgivare inför upphandlingar och vara ett stöd för kontorets beställare i genomförandefasen
• Ha en nära dialog med både den egna verksamheten och leverantörer
• Genomföra aktiv marknads- och omvärldsbevakning
• Samverka över förvaltningsgränserna och med stadens bolag
• Delta i de nätverk inom staden som rör upphandling
• Delta i utvecklingen av upphandlingsprocessen genom att utveckla rutiner, metoder och mallar inom upphandling och avtalsförvaltning

Kvalifikationer

Du har arbetat som upphandlare i offentlig sektor och har flera års erfarenhet av LOU, branschens standardavtal (AB04, AMA-systemet etc.) och av entreprenadjuridik. Vi ser även gärna att du är högskole- eller civilingenjör, civilekonom, jurist eller YH-utbildad inom inköp och/eller upphandling.

Har du arbetat som byggprojektledare, anbudsledare, kalkylator eller i liknande roller från bygg- och anläggningsbranschen ses även det som meriterande.

Personliga egenskaper

Du är samarbetsinriktad, lösningsorienterad och brinner för att göra affärer. Du vill dela med dig av din erfarenhet och kompetens för att bidra till gruppen. Vidare är du driven och strukturerad och har god förmåga att planera och styra ditt arbete. God kommunikativ förmåga i både tal och skrift i svenska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och personliga mognad då rollen ställer höga krav på din förmåga att samarbeta, skapa goda relationer och hantera kontrakt.

I rollen som upphandlare för våra entreprenader krävs ett flexibelt förhållningssätt, att kunna omprioritera arbetet i förhållande till att behoven och förutsättningarna kan förändras.

Övrigt

Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, med stor respekt för din kompetens. Tillsammans med dina kollegor deltar du i att leda stora som små infrastruktur- och stadsmiljöprojekt fram till färdig anläggning. Hos oss arbetar du med cirka 250 kollegor med ett stort engagemang och som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad.

Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Kontoret ligger på Fleminggatan i centrala Stockholm, endast fem minuters promenad från Centralstationen. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/7192
Kontakt:
Karin Riddersporre , 08-508 264 18
Maryam Al-Sahaf, 08-508 266 43
Facklig företrädare:
Johan Olsve , SACO, 08-508 876 15
Luis Lopez, Vision, 08-508 279 29
Sista ansökningsdag: 2020-01-19


Sista ansökningsdag
2020-01-19

Referensnummer
2019/7192

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb