Fagersta kommun söker Avtalsförvaltare/upphandlare

Om arbetsplatsen

Välkommen till ett meningsfullt arbete och en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för utifrån kommunens gemensamma värdegrund; samarbete, trygghet, ansvar, respekt – STAR.

Hos oss har du möjlighet till bland annat friskvårdsbidrag och frikort till simhall, gym och utomhusbad.

Upphandlingsavdelningen är del av Kommunledningsförvaltningen. Avdelningen är kommunens och de kommunala förbundens expertorgan i upphandlingsprocessen, med uppgift att planera och genomföra samt stödja verksamheterna i upphandlingsfrågor.

Vi erbjuder ett stimulerade och meningsfullt arbete med utmanande arbetsuppgifter där du får en central roll i kommunens och förbundens utveckling av det framtida upphandlingsarbetet. Du ges möjlighet att arbeta i en inspirerande kollegial arbetsmiljö med löpande kompetensutveckling inom relevanta områden.

Arbetsuppgifter

Som avtalsförvaltare/upphandlare blir du en viktig del av både upphandlingsavdelningen och kommunen i sin helhet. Tillsammans med kollegorna på upphandlingsavdelningen kommer du bland annat att arbeta med avtalsuppföljning, analysera statistik, utveckla inköpsmönster och affärsmässigheten i kommunen. Du bevakar avtalstider, avtalstrohet och arbetar med att identifiera effektiviseringspotentialer genom bland annat samordning och enhetliga arbetssätt. I arbetsuppgifterna ingår också att informera om aktuella avtal, ge råd och stöd till interna beställare.

Arbetet innebär även att du självständigt driver arbetet med att planera och genomföra upphandlingsprojekt i samverkan med verksamheten.
Upphandlingsarbetet utvecklas och förändras snabbt vilket medför arbetsuppgifter som kan förändras efterhand då behov och arbetssätt förändras.

Kvalifikationer

Du har eftergymnasial utbildning inom relevant område som till exempel juridik, ekonomi, teknik eller motsvarande kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer likvärdiga för tjänsten. Du har kunskap om Lagen om offentlig upphandling samt övriga lagar och regelverk som styr offentlig upphandling. Det är meriterande om du har erfarenhet av inköps- eller upphandlingsarbete, avtalsförvaltning eller e-handel.

Du är analytisk, kommunikativ och har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Som person är du drivande och engagerad och utför dina arbetsuppgifter självständigt. Samarbete är viktigt inom vår förvaltning och därför ser vi teamkänsla som en betydelsefull egenskap.

Serviceanda och integritet är viktiga egenskaper i såväl externa som interna kontakter. Arbetet innebär kontakter såväl internt som externt, vilket kräver ett positivt och handlingsinriktat förhållningssätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma tillsättas under ansökningstiden.

Ansökan

Referensnummer:   C69440-2021-1

Övrigt

Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi idag cirka 13 300 invånare.

Vi eftersträvar en god åldersspridning och ser positivt på sökande ur alla åldrar. Vi strävar även efter att vara en arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Sista ansökningsdag:
2021-12-10

Kontaktperson
Mikael Eriksson, Upphandlingschef, 0223-441 28

Facklig företrädare
Britt-Marie Nohrstedt, Vision 0223-442 95

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb