FMV söker upphandlare/strategisk inköpare

Har du intresse för affärer och försvarsfrågor? Då kan den här tjänsten vara intressant för dig.

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Försvarsområdet är i en mycket expansiv fas med ökade inköpsbehov varför FMV måste bli fler. Vill du bli en av dem som bidrar till att utveckla ett starkt försvar för att göra världen och Sverige lite säkrare? Trivs du med stort eget ansvar, flexibilitet och möjligheter till utveckling? Inspireras du av att göra goda affärer och skapa värde för våra skattepengar? Sök då denna tjänst som är placerad inom Verksamhetsområdet Marknad och inköp (M&I), vi planerar, styr och leder FMV:s arbete i kommersiella frågor. Det strategiska arbetet säkerställer affärsmässighet och kostnadseffektivitet i allt inköp.

Hos FMV får du möjlighet att arbeta med spännande upphandlingar inom ramen för både LUFS och LOU och hantera kommersiella frågor under ett projekts alla faser. FMV upphandlar allt från konsulter till hjälmar och antenner. Vi arbetar med olika typer av upphandlingsförfaranden och avrop. Vi upphandlar materielsystem som nya lastbilar, helikoptrar och ubåtar samt underhållsavtal för att underhålla dem. En del av våra affärer gör vi i en internationell miljö. Du får stort ansvar och har goda möjligheter att kompetensutvecklas. Du får trevliga och hjälpsamma arbetskamrater och under din första tid kommer du ha särskilt stöd av dina närmaste kollegor som hjälper dig in i verksamheten och i det praktiska arbetet. Du kommer också genomgå FMV:s utbildningspaket för nyanställda, särskilt anpassad för din roll som upphandlare/strategisk inköpare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv.

Du kan läsa mer om våra projekt och vår arbetsdag på www.fmv.se

Arbetsuppgifter
FMV:s inköpsarbete drivs i stor omfattning som projekt med flera olika kompetenser representerade. Som upphandlare/strategisk inköpare deltar du oftast i flera projekt och arbetar i nära samverkan med projektledaren som är den som ansvarar för helheten. Som upphandlare/strategisk inköpare ansvarar du för och driver upphandlingsprocessen. Du bidrar med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandlingar. Du ansvarar för de kommersiella delarna då förhandlingar genomförs.

Vi söker dig som
Du har en akademisk examen med inriktning mot ekonomi, juridik, logistik, teknik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, som vi bedömer som likvärdig.

Det är meriterande med några års arbetslivserfarenhet av upphandling, strategiskt inköp eller annan erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi ser det också som en fördel om du har kunskap och erfarenhet av inköp eller upphandling inom offentlig verksamhet.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska och vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling, LOU alt LUFS samt förhandlingsvana.

Det är en fördel om du har erfarenhet av projektarbete eller projektansvar.

Du är en person som tycker om att samarbeta med andra och arbeta i team, samtidigt som du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete självständigt. Det krävs att du är uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress, samt tar ansvar för en större helhet.

Rollen som upphandlare/strategisk inköpare ställer krav på självständighet och integritet, men det krävs också en vilja att hjälpa andra och leverera lösningar. Du förväntas bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare och du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas, både internt och med våra leverantörer. Du ska ha förmåga att självständigt bedriva upphandlingsarbete och söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar och kompetensutveckling. Din arbetsplats blir centralt i Stockholm med goda kommunikationer. FMV tillämpar flextid, friskvårdspeng och träning på arbetstid.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO-S Lars Larsson, OFR/S Pia Edström, SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Louise Thorfinn, nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare, Lina Johansson på lina.johansson02@fmv.se.

På grund av semestrar så kommer det finnas begränsad möjlighet för frågor under annonseringstiden, men vi svarar så fort vi är tillbaka.

Sista ansökningsdag är 2022-08-11

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Sista ansökningsdag: 2022-08-11

Kontakt:
Avdelningschef Louise Thorfinn, 08-782 4000 (FMV Växel).

Rekryterare Lina Johansson lina.johansson02@fmv.se.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb