FOI söker erfaren Upphandlare

Är du en kompetent och erfaren upphandlare som är redo för nya utmaningar? Vill du bidra i en innovativ och spännande verksamhetsmiljö i forskningens absoluta framkant inom försvar och säkerhet med inköp och upphandling? Då kan FOI vara intressant för dig då vi förstärker vår enhet för inköp.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som upphandlare kommer du självständigt och tillsammans med kollegor att ansvara för upphandling och inköp av varor och tjänster. Du kommer även att få bidra med dina kunskaper i form av utbildningar samt råd och stöd till organisationens beställare. Då FOI är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet  har vi ett mycket varierande behov av anskaffningar. Utöver ordinarie arbete med upphandlingar kommer du även att arbeta med avrop, avtalsuppföljning, förbättringsarbete m.m.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som idag arbetar som upphandlare och har minst fem års erfarenhet av att genomföra offentliga upphandlingar som anställd vid, eller på uppdrag av, en upphandlande myndighet eller enhet. Du har relevant akademisk utbildning eller yrkesutbildning alternativt motsvarande kunskaper genom gedigen arbetslivserfarenhet.

Tjänsten som upphandlare ställer höga krav på självständighet och ett strukturerat arbetssätt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som engelska, och att samarbeta med andra människor. Vi ser det som meriterande om du har fördjupade kunskaper i LOU och erfarenhet av arbeta mot IT-tunga beställare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Inköp som tillhör avdelningen Forskningsstöd, läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html. På Inköp arbetar åtta medarbetare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Din arbetsplats kommer att vara i Kista och resor i tjänsten förekommer.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 22 november!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Pär Hjalmewik. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås via FOI:s växel på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Län: Stockholm
Anställningstyp: Tillsvidareanställning
Anställningsgrad: Heltid
Arbetstider: Dag
Sista ansökningsdag: 2020-11-22
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort: Kista

Kontaktpersoner
Pär Hjalmewik
tfn: +46 855503000

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.


Sista ansökningsdag
2020-11-22

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb