FOI söker Erfaren Upphandlare

Är du en kompetent och erfaren upphandlare som är redo för nya utmaningar? Vill du bidra i en innovativ och spännande verksamhet i forskningens absoluta framkant inom försvar och säkerhet? Då kan FOI vara intressant för dig då vi förstärker vår enhet för Inköp.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som upphandlare kommer du självständigt och tillsammans med kollegor att ansvara för upphandling och inköp av varor och tjänster. Du kommer även att få bidra med dina kunskaper i form av utbildningar samt råd och stöd till organisationens beställare. Då FOI är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet har vi ett mycket varierande behov av anskaffningar. Utöver ordinarie arbete med upphandlingar kommer du bland annat även att arbeta med avrop, avtalsuppföljning och förbättringsarbete.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som idag arbetar som upphandlare och har minst fem års erfarenhet av att genomföra offentliga upphandlingar som anställd vid, eller på uppdrag av, en upphandlande myndighet eller enhet. Du har relevant akademisk utbildning eller yrkesutbildning alternativt motsvarande kunskaper genom gedigen arbetslivserfarenhet.

Tjänsten som upphandlare ställer höga krav på självständighet och ett strukturerat arbetssätt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som engelska, och att samarbeta med andra människor. Vi ser det som meriterande om du har fördjupade kunskaper i LOU och erfarenhet av arbeta mot IT-tunga beställare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som arbetar för ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor som expert inom ett forskningsområde eller i din yrkesroll i den stödjande verksamheten. För dig som upphandlare innebär det bland annat att stödja olika projekt inom t.ex. försvarsteknik och säkerhet med anskaffning av varor och tjänster. Utöver kärnverksamhetens behov ansvarar enheten för Inköp även för övriga anskaffningar inom myndigheten. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten för Inköp som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Vi är sju medarbetare på enheten. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Din arbetsplats kommer att vara i Kista och resor i tjänsten förekommer.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 24 mars!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta tf enhetschef Henrik Ekholm. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås via FOI:s växel på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.


Sista ansökningsdatum: 2021-03-24

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb